Jump to content

Sign in to follow this  
TimothyNathan

Screen flashes when GNS screen changes

Recommended Posts

If I sit the GNS430W on a panel, the whole screen flashes when anything on the 430 changes.

So, for example, if the MSG annunciator or OK is flashing, the whole screen flashes, if something changes, say swapping the radio frequency, then the screen flashes once.

If I stick the 430 on a separate screen (say an iPad) then the screen doesn't flash.

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Let's start with a few necessary questions first:

  • What simulator?
  • What version?
  • What OS?
  • What version?
  • What video card?
  • What driver version?
  • Any video showcasing the issue?

Otherwise I believe XP11.50 has specific release notes about this kind of issue:

https://www.x-plane.com/kb/updating-amd-drivers-for-x-plane-and-vulkan/

https://www.x-plane.com/kb/x-plane-11-50-release-notes/

 

Edited by RXP

Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the additional (necessary) information and especially for the video.

The GNS V2 is basically just "painting" a textured quad on the screen and that is all. The Video shows the entire screen blanks out for 1 frame (it seems so) every time it is drawing. This is definitely a bug in XP11 and/or XP11 with this NVidia driver which is causing this in my opinion and you might want to send a bug report to Laminar.

I'll cross check running OGL only with a more recent card and driver and let you know.

In the meantime, is this flashing if running XP11 in a window instead of full screen (or vice-versa I can't tell how do you run it from the video alone)?

Edited by RXP

Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

[update] no flashing with 26.21.14.4614 at least on our systems.

Please note your card can use the latest driver:

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/results/162977/

Is there any reason holding it back?

You might want to review your log.txt, the first lines where it dumps the card capabilities and maybe you'll find some warnings there?

Edited by RXP

Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

The latest version of Graphics driver supported by Gigabyte Brix is from 2014, unfortunately.  I have tried loading later drivers but they are incompatible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no change in our product rendering code, so at this stage, if this was working with 11.41 and no longer with 11.50, this is most likely a XP11.50 bug and you'd rather submit a bug report to Laminar. There has been a few regressions in the XP11.50 OGL path during the long beta and this might just be one more which just went under the radar during this time.


Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I’m more interested in getting it working (it’s unusable at the moment) than helping them with debugging, is there an easy way back?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure enough you'll help them debug if this is a new issue, but more importantly you'd get the chance to have a solution right away if they already know about it don't you think?

Otherwise, what do you mean with "way back"? Is this reverting to XP11.41? If so, there is no way I know of but again they might have a way they'd tell you which we don't know?!?

And what about this:

9 hours ago, RXP said:

You might want to review your log.txt, the first lines where it dumps the card capabilities and maybe you'll find some warnings there?

Please understand I'm willing to help you as much as I can but this is clearly a problem between XP11 and the graphics driver only, and Laminar would be best to advise what you could do.


Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have updated the graphics driver to no avail.

 

Below is the report to Laminar, I hold out little hope, but I'll report back if they say anything.

 

From= timothy@tdn.email
Product= XPlane
Version= 11.50r3
OS= Windows
Summary= Screen flashes when Reality XP GNS screen changes
Description= Situation: 
At all times when Reality XP GNS is running as a plug-in

What you expected to happen:
X-Plane not to flash


What actually happened:
The X-Plane screen flashes each time the GNS screen changes which means all the time when in flight (as GPS position changes).  The flashing does not happen if RXP GNS is moved to a different screen.  This is all clearly shown on videos.

https://www.dropbox.com/s/73561pwgt3ctnj9/RXP%20Flash.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/8ncg4h42vqa3pje/RXP%20Different%20screen%20no%20flash.mp4?dl=0


I have used GEForce Experience to ensure latest NVIDIA driver is installed, but this happens with drivers ranging from 2014 to the latest, so it is not a driver issue.

				
Steps= Steps to trigger the bug, including locations, settings, et c.:
Run X-Plane anywhere with the Reality XP GNS plug-in running

Occurs with no third-pary add-ons?: 

No

RXP Author states: "The GNS V2 is basically just "painting" a textured quad on the screen and that is all. The Video shows the entire screen blanks out for 1 frame (it seems so) every time it is drawing. This is definitely a bug in XP11 and/or XP11 with this NVidia driver which is causing this in my opinion and you might want to send a bug report to Laminar."


Changes to your system that caused the bug to appear (if any):
Upgrade to latest beta.
Consents to storing personal data= Yes 

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is unsurprising:
 
Thanks for your email. Unfortunately, we are unable to provide much support for 3rd party add-ons. I would recommend contacting the developer/vendor of the plugin.

I'm sorry for the inconvenience,
 
Danial Wilkinson
 
I replied:
 
I have done. He says it’s definitely a your problem.
 
I’ll pass your details to him, as there’s really no point in me sitting in the middle.
 
Timothy
 
 
His email is bugreports@x-plane.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    28%
    $7,145.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...