Jump to content

Sign in to follow this  
gore54

A320 autopilot no longer following planned approach

Recommended Posts

Hi all

Ever since the new update it seems I can no longer get my default a320 to follow the flight plan approach inputted into the fms. I can see it on the display in front of me but the aircraft while on autopilot wont follow the final approach .  Anyone else seeing this?

Don


System Intel core I9-10900.Asus prime Z490P motherboard, Corsair 32gb ddr4 dram, Samsung 970 EVO 1TB SSD and 1 TB Seagate Barracuda HD. Zotac GE force RTX 2080 Super  750 Watt power supply, Windows 10 Pro, Honeycomb yoke,Thrustmaster pedals

Share this post


Link to post
Share on other sites

HMMM  I just planned an ifr flight from KMCO to KCLT and started up the flight. I checked the nav log while enroute and theres  no waypoints in there showing the route. Yet they are all in the FMS.  That didnt happen before the update. Dont know what to think at this point.

Don


System Intel core I9-10900.Asus prime Z490P motherboard, Corsair 32gb ddr4 dram, Samsung 970 EVO 1TB SSD and 1 TB Seagate Barracuda HD. Zotac GE force RTX 2080 Super  750 Watt power supply, Windows 10 Pro, Honeycomb yoke,Thrustmaster pedals

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here. A320 Flight from Gander to Heathrow. From the beginning of the STAR (in FMS and on Nav-Screen) it fly direct to Heathrow without following the path. A320 not usable any more. 😞

Achim

Share this post


Link to post
Share on other sites

FL95 glad to hear that Im not the only one with this problem. seems the autopilot doesnt read the star approach and for some reason on  the display the route is in a solid green line and the star approach is in a dotted line but the airplane doesnt follow it.

Don


System Intel core I9-10900.Asus prime Z490P motherboard, Corsair 32gb ddr4 dram, Samsung 970 EVO 1TB SSD and 1 TB Seagate Barracuda HD. Zotac GE force RTX 2080 Super  750 Watt power supply, Windows 10 Pro, Honeycomb yoke,Thrustmaster pedals

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi  again

I just completed a flight into KCLT. Using the FMS the entire way  I noticed at 14000 ft on decent the plane levelled off and slowed from 280 to 210 before continuing the decent. it never did that before the update .Before it would slow to 250 at 10000 ft. i was cleared to land runway 36c as per the program however the ils frequency entered into the fms from the world map landed me on 36L. appears there is plenty of work still to do on this sim

Don


System Intel core I9-10900.Asus prime Z490P motherboard, Corsair 32gb ddr4 dram, Samsung 970 EVO 1TB SSD and 1 TB Seagate Barracuda HD. Zotac GE force RTX 2080 Super  750 Watt power supply, Windows 10 Pro, Honeycomb yoke,Thrustmaster pedals

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to mention that the only files I have in the Community folder are the Swissport Ground Crew. It seems at the moment that many mods cause failure of previously working game systems. I have had perfect flights using both flight plans loaded from Simbrief and those I have set up in game myself from scratch. All use STAR approaches as I am trying to learn as much as I can about perfecting the ILS landings. Only remaining game issue for me is that some of the STAR approaches use crazy zigzag routes (as shown in the waypoint map). I can usually find an alternate that doesn't or fly manually for a shot time cutting out the zigzag before reengaging autopilot to finish the approach.

 

CJ

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, gore54 said:

Hi all

Ever since the new update it seems I can no longer get my default a320 to follow the flight plan approach inputted into the fms. I can see it on the display in front of me but the aircraft while on autopilot wont follow the final approach .  Anyone else seeing this?

Don

I had the same problem and i found out, the addon FPSx in your community folder makes this problem.

Maybe you als have installed this plugin?

Greets from Austria

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MelanieTV said:

I had the same problem and i found out, the addon FPSx in your community folder makes this problem.

Maybe you als have installed this plugin?

All Plugins removed before.

Achim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flight from Las Vegas to Los Angeles:
Flight planed in worldmap of the sim.
The ILS frequency is loaded in the MCDU. The approach is correct in the MCDU. In the NAV-LOG the approach is missing. It looks like the AP follows the NAV-LOG and knows nothing about the planned approach

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    31%
    $7,835.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...