Jump to content

Sign in to follow this  
Todd2

Did everyone notice there is a fix?

Recommended Posts

11 hours ago, Todd2 said:

BIG NEWS:

saw this from 2 different posters buried in other threads.  But you can fix the avionics/autopilot bug by going to options, then graphics then turn generic to on for both settings.  Do this and things are back to normal I can  ow enjoy my Carenado Mooney with the GPS working the whole flight.  

Not BIG NEWS, because this "fix" has been posted in this forum in multiple threads, and it's also not a fix for many that have had the bugs. Additionally there are many avionics and autopilot issues, so saying "avionics/autopilot bug" fix is a bit of a generalization to say the least.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, andyjohnston.net said:

Don't do this in flight I guess, because I tried it and nothing changed, I also got an overstress a few seconds later.

There is no reason why switching this on in flight should have an effect on your own aircraft, so that overstress might indicate there really is a bug where AI could affect a player's aircraft.


Cheers🍻,

Allard Sijm

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, mtr75 said:

Completely pointless clickbait title. And nobody even bothers explaining what we are fixing. Could someone please share these minor details?

It is an annoying and unhelpful clickbait-like title, but I don't think it was posted in that spirit, probably in a moment of excitement.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I have switched  the above Generic Plane Models both to on, as did a friend of mine. And as stated the Autopilot now works for both of us. However my C172 G1000 has a black screen MDF ie No map and No engine gauges ( The PDF is good ) where as my friends Glass cockpit is working fine. Any ideas why I'm having this problem. Thanks Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Paulcoy said:

Hi. I have switched  the above Generic Plane Models both to on, as did a friend of mine. And as stated the Autopilot now works for both of us. However my C172 G1000 has a black screen MDF ie No map and No engine gauges ( The PDF is good ) where as my friends Glass cockpit is working fine. Any ideas why I'm having this problem. Thanks Paul

 try turning up the lighting on that panel


Just Flight Beta Tester
 
We are all connected..... To each other, biologically...... To the Earth, chemically...... To the rest of the Universe atomically.
 
Devons rig
Intel Core i7 8700K @ 5.0GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ZOTAC GAMING GeForce® RTX 2080 Ti Triple Fan / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / 1x Samsung SSD 860 EVO 1000GB / 5 other regular hd's with up to 10 terabyte capacity each / Windows 10 Pro 64-bit / Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5 Motherboard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply. If your talking about the bank of dimming dials, bottom left, I have tried that to no avail. Otherwise I don't know of any other switches. Many thanks Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Ixoye said:

These options have always been on for me, but I have experience this bug twice so far.

Mine have both been on since day 1 and I have also autopilot issues. IMHO I  believe the autopilot issues are caused when you try and make changes to autopilot during the flight.


_________________________________________________________________________

Bob "roadwarrior" Werab

Config: ASUS Prime Motherboard, RYZEN 5, 32 GB Ram, Radeon RX5700 XT, 2 TB SSD

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, neumanix said:

Hey Rich, who are "we"?

Hi Pete - the guys doing the A320 mod brother 


Rich Sennett

               

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved. I was looking at my Community folder and noticed a 3rd party utility to dim the interior lights. I downloaded it because I thought the G1000 was too bright. Now I have deleted it, all is well again. I am now getting what everyone else is with the fix .

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/26/2020 at 5:25 PM, KSATRoadWarrior said:

Mine have both been on since day 1 and I have also autopilot issues. IMHO I  believe the autopilot issues are caused when you try and make changes to autopilot during the flight.

Did you mean autopilot?  Or perhaps instead mean flight plan...

Edited by fppilot

Frank Patton
MSI Z490 WiFi MOB;  i7 10700k Comet Lake 3.8 Ghz CPU; Ripjaws 32 gb DDR4 3600; ASUS GTX 1070 TI Turbo 8GB; MasterCase H500M; Corsair H100i Pro cooler; Corsair RMX850X PSU; ASUS VG289 4K 27"; Honeycomb Alpha Yoke A+.  Former USAF meteorologist & ground weather school instructor; AOPA Member #07379126 
                        There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn’t mind who gets the credit! - Benjamin Jowett

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/25/2020 at 11:31 PM, Todd2 said:

BIG NEWS:

 

Thanks. Worked for me. Avionics crash issue is gone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

2 hours ago, fppilot said:

Did you mean autopilot?  Or perhaps instead mean flight plan...

Both generic aircraft settings were turned on from day 1. I also had autopilot issues even with both generic models turned on. I believe my autopilot, loss of control issues, were related to me making changes to the autopilot settings during flight. Perhaps I am not clear on my statement or I have misunderstood the OP suggestion to turn ON generic for AI aircraft.

GenericSettings.jpg


_________________________________________________________________________

Bob "roadwarrior" Werab

Config: ASUS Prime Motherboard, RYZEN 5, 32 GB Ram, Radeon RX5700 XT, 2 TB SSD

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am still occasionally seeing the autopilot initiating a spiral dive (without me doing anything to trigger it).

I believe Otto is trying to kill me...  Why, I do not know..

  • Like 1

Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...