Jump to content
Sign in to follow this  
Sesquashtoo

I'm personally done with MSFS post 3rd patch..

Recommended Posts

This has to be a bug with the new patch, right?  I mean why would they lessen the LOD multiplier when we have a slider in game?  Just allow the user to ramp it up if we want to.

I do agree, after this new patch the game looks much worse due to this tree issue, I'm not liking it and I hope they revert whatever it is they did.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, DJJose said:

As soon as you load the sim it forces you to update. This is the only sim that I've used in 20 years that forces updates up our throats.

ASOBO needs to consider giving users the option. Some users are NOT happy being beta testers, while other love to test.

It's probably the only silver lining on this thread.

I've been advocating for a separate opt-in Beta branch like XP11 and many Steam games use. On further thought, it might be more difficult for MS/Asobo to manage with the sim using streamed content. You don't usually see a parallel Beta branch with online games like WoW or Elite Dangerous because everyone needs to be in the same streamed "world" for the game to work at all. It might be that setting up a completely separate Beta server stream might be too difficult, or (more likely) too expensive.

Without a Beta branch, the rigid "every two weeks" patch release schedule rears its ugly head as the central problem. They're releasing patches on a timed schedule without the necessary QC, or the ability to delay and hotfix as needed. 
 

4 hours ago, Ricardo41 said:

To be honest, given the fact I'm using MSFS on a 5 year old rust bucket, I'll take any performance improvement I can get.

I looked at the pictures that folks posted: yeah, sure, there is pop in, blurriness, but if it improves performance, then it doesn't bother me that much.

I can understand your perspective. I hope you can understand the perspective of those of us who had good frame rates and decent LOD in the earlier versions, and now have degraded scenery with no increase in frame rate. Because that's what I'm seeing on my setup.


X-Plane and Microsoft Flight Simulator on Windows 10 
i7 6700 4.0 GHz, 32 GB RAM, GTX 1660 ti, 1920x1200 monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, L3m0n said:

I'm doing more testing compared to pre-release and launch screenshots.

The last two sets of screenshots are the most illuminating imho. The draw distance appears to be the same, or perhaps even slightly better in the newer patch. However they clearly did something with the mips for the buildings. Building textures look worse now because they are using a higher level of mip for a given distance.

Additionally loading for photogrammetry cities seems quite bad. This is what I encountered over Chicago;

Basic summary; autogen draw distance appear to be the same but building textures look worse. Photogrammetry is the real 'downgrade' but how much of that is due to loading issues isn't yet clear.

So far, all counter-evidence has simply been pretty much ignored. Perhaps you will fare better.

  • Like 1
  • Upvote 1

We are all connected..... To each other, biologically...... To the Earth, chemically...... To the rest of the Universe atomically.
 
Devons rig
Intel Core i7 8700K @ 5.0GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ZOTAC GAMING GeForce® RTX 2080 Ti Triple Fan / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / 1x Samsung SSD 860 EVO 1000GB / 5 other regular hd's with up to 10 terabyte capacity each / Windows 10 Pro 64-bit / Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5 Motherboard

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, ShawnG said:

The big thing seems to be announcing the departure, and then remaining in the pattern...

To use your flow..place me 3 miles out, in a holding pattern...but, yes...I'm done with trying to align to Final...for at least 6 months to a year.  I'm all about not throwing the baby out with the bathwater...but don't entice me into the bath charging me $183.00 CDN, with pictures of glorious and foaming suds and such,...and then in 3 minutes (patches), see the suds go flat...speaks of a poor and defective shampoo product....that no longer distracts the fact, that the 'bathwater' is getting cold.

🙂

Edited by Sesquashtoo

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Wobbie said:

Hi Ray, It's seemingly not a debate, but started as a rant. As long as we keep that peaceful, all should be good? 

Your calling my O.P. a 'rant'...is my emphatic statement of discontent with MSFS P3.  Our descriptivism, differs.  A social right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You guys who are seeing bad graphics... Check to make sure the bing data / photogram wasn't turned off. It turned itself on for me once, and everything looked like garbage. Still haven't figured out why it did that.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, psolk said:

So just curious, after ten years are you going back to P3D V4.4?  V4.5?  V5.0?  Waiting for 5.0HF?  5.1?   

Point being 10 years on and people are still strewn over 3 maybe 4 different version of P3D each with their own unique "features" and you are giving up on V 1.9.3 of FS2020???  If people gave up on P3D at V1.1 we wouldn't be going on V5.1 and yet here we are with LM STILL trying to perfect things...  Maybe it's not quite time to throw the toys out of the pram quite yet?

 

Hi Psolk...I'm going to be three miles out,  in an MSFS holding pattern...(smile),  and revisit in 6 months to a year. Until then...I have P3D v4.5, v5.x, and XP11, which once more, shall fill my simming endeavors.  No weeping about that...they are still prime sims to give me some great visual and technical moments. MSFS is just not ready for Prime Time (stable version release) , and certainly, with the bugs delivered on August 18th...was not an RTM 'honest' release to the wild. Not for the AAA price they (Microsoft) charged.  I will hold my ground.  I feel defrauded and 'played' by both Microsoft, and Asobo. I don't ask anybody else to align. I am stating on a public forum, how I feel...as one who purchased the product, and three patches in, no longer resembles what I laid my money down for...

Edited by Sesquashtoo

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, airlinejets said:

You could have at least temporarily removed your Prepar3d banner.

LOL, I’ve had banners removed on my forum settings for so long I don’t know what mine says...


Would you be surprised to know that I’m using MSFS everyday? 

I can use the software and complain about it at the same time... in an effort to improve it. Defending Asobo and MS over obvious problems and limitations will NOT help.

 

  • Like 1
  • Upvote 2

Philip Manhart  :American Flag:
 

13.jpg

- "Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." ~ Plato

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, pmanhart said:

LOL, I’ve had banners removed on my forum settings for so long I don’t know what mine says...


Would you be surprised to know that I’m using MSFS everyday? 

I can use the software and complain about it at the same time... in an effort to improve it. Defending Asobo and MS over obvious problems and limitations will NOT help.

 

"Shout if from the mountain top, Pmanhart!"  Bang on...."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, eslader said:

You guys who are seeing bad graphics... Check to make sure the bing data / photogram wasn't turned off. It turned itself on for me once, and everything looked like garbage. Still haven't figured out why it did that.

 

Noted, and thank you for your input!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, eslader said:

You guys who are seeing bad graphics... Check to make sure the bing data / photogram wasn't turned off. It turned itself on for me once, and everything looked like garbage. Still haven't figured out why it did that.

I've been doing my flying tests out of my home town airport, and there is no photogrammetry at all in this area. The Google Earth and Bing maps show just a flat 2D ortho image as well.

I suspect that the problems we're discussing might not be as apparent in areas like cities with photogrammetry buildings, for some reason. I noticed as far back as the Alpha, that I saw more ground texture pop-in away from photogrammetry areas. Cities and towns with photogrammetry showed almost no artifacts.

Maybe this is why some people are saying they're seeing no problems with pop-in and blurred terrain, and others are seeing it? 


X-Plane and Microsoft Flight Simulator on Windows 10 
i7 6700 4.0 GHz, 32 GB RAM, GTX 1660 ti, 1920x1200 monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Paraffin said:

 

Maybe this is why some people are saying they're seeing no problems with pop-in and blurred terrain, and others are seeing it? 

That would make sense. I do most of my flying in photogrammetry areas. I'll have to try to hunt up some ortho areas to see if I see the pop-ins, because I usually notice that stuff right away and haven't really seen any.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, jabloomf1230 said:

Some of this surfaced in the Greek letter not allowed. Even in the RTM version, it was obvious to me that the autogen popping that was present in FSX was still extent in MSFS because unlike P3d, autogen loading was not batched. This is a performance issue and changes needed to be made. Whatever the impetus was, Asobo decided that performance on a wide range of hardware needed to be improved and this was their temporary solution.

And before anyone thinks that discussion of this issue is localized to AVSim, check out r/MicrosoftFlightSimulator and the official MSFS forums. People are generally unhappy with patch 3. I can tell you also that the new SDK release 0.6.0.0 also introduced new major bugs. I'm beginning to wonder whether the Asobo team working on MSFS has either been reduced in size or maybe different people are now assigned to maintaining the sim.

I felt the same 'feeling' about a week ago....that there might have been some firing's, or 'exits' from the Dev Lineup...it just seems to me, that the patches are showing a ship, that has lost its rudder....

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, JoeFackel said:

That would be a really nice thing if i have to re-install this "word-not-allowed" with my 8Mbit-DSL line.

8Mbit?  Oh lord...God bless you!  

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Slides said:

"Flight simmers: give us this thing we want

Asobo: gives the thing they want

Flight simmers: RAAAAAGEEEE"

 

Rinse and repeat

Every simmer loves a couple of CTD’s at day. So sweat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...