Jump to content

Sign in to follow this  
mpo910

UCRTBase.dll CTD with P3DV5.1 SODE 1.7.1 and AIGAIM

Recommended Posts

2 hours ago, 12bPilot said:

Until then, there is a workaround (hoping you don‘t do much close formation flying), courtesy of P3Ds dev team: You can disable this new adaptive simulation group system in the Prepar3D.cfg

Let me know if this fixes those CTDs.

Hi Jeffrey,

I ran through a handful of the KSEA test scenarios I outlined earlier in this thread and I'm happy to report no ucrtbase.dll CTDs yet.  I will do some more testing with additional add-ons/scenery, but so far so good.

Thanks so much for working with the LM team and diagnosing!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Jeff. I inserted AdaptiveSimGroupEnable=False in to my cfg and flew the same flight that I was having CTD on and was able to complete the 1 hour flight.

Thank you very much. I guess I can wait for you to get a fix done.

Randy

 

 


Intel I7 6700 4.0 CPU Western Digital Caviar 1TB SATA 6.0Gb/s Hard Drive  16GB DDR4 Crucial RAM. Corsair 750 Watt PSU.

EVGA NVIDIA GTX1080 FTW GPU

Share this post


Link to post
5 hours ago, 12bPilot said:

Got news for you:

V5.1 added a new feature called „Adaptive Simulation Group“, mainly intended to reduce visual jittering when flying in close formation with other traffic (multiplayer or AI).

Due to the way SODE works internally (it basically injects AI objects...), Prepar3D picked them up into that new simulation group and when SODE tried to remove the injected object, the sim crashed. This is going to be fixed within Prepar3D.

Until then, there is a workaround (hoping you don‘t do much close formation flying), courtesy of P3Ds dev team: You can disable this new adaptive simulation group system in the Prepar3D.cfg

Let me know if this fixes those CTDs.

I've reposted this into the P3D Tips and Tricks forum.  Two thumbs up, Jeffrey!

 

  • Like 2
  • Upvote 2

Bob Scott | AVSIM Forums Administrator | AVSIM Board of Directors
ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, EVGA RTX3090 XC3 Ultra
Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz,
3x NVME 2x SATA Samsung SSD, EVGA 1KW PSU, 1Gbps internet
SoundBlaster XFi Titanium, TOSLINK to Yamaha RX-V467 HT Rcvr, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro
PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post

Problem solved! Thanks a lot Jeffrey! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Thank's and great job.

Waiting for LM fix.

Just flying EKCH to CYVR without crash and with SODE

 

Yves


Yves SAMUEL

ELLX

Share this post


Link to post

I've got a CTD after pressing TAB+S although I have added the lines in the cfg.

Share this post


Link to post

what did the eventviewer give you as error / faulting module ?

You say that you added the "lines".. but there is only one line to add.  Make sure that if you have already a [sim] chapter in the cfg that you do not add a second one..

Share this post


Link to post
On 11/5/2020 at 3:44 AM, 12bPilot said:

Got news for you:

V5.1 added a new feature called „Adaptive Simulation Group“, mainly intended to reduce visual jittering when flying in close formation with other traffic (multiplayer or AI).

Due to the way SODE works internally (it basically injects AI objects...), Prepar3D picked them up into that new simulation group and when SODE tried to remove the injected object, the sim crashed. This is going to be fixed within Prepar3D.

Until then, there is a workaround (hoping you don‘t do much close formation flying), courtesy of P3Ds dev team: You can disable this new adaptive simulation group system in the Prepar3D.cfg

Let me know if this fixes those CTDs.

Still getting the CTD with this line added. I will have to leave SODE disabled for now.


 

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Any update to this issue?

I've got AdaptiveSimGroupEnable=False setting in.

Seems to happen when you select the jetway vs the GSX triggering. I can manually call the jetway via the Tab+S menu and it's all good.

Edited by NZ255

Nick Botica

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    49%
    $12,400.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...