Jump to content
Sign in to follow this  
Kungfoogrip

MSFS has a mind of its own

Recommended Posts

I do not know what happened yesterday I was flying from Texas to San Francisco on two separate flights. Both flights were ILS landings.  First leg went fine and dandy other than the lineup on the runway was about 2 degrees off but the approach and glide slope were good.  After I landed I took a little break, never shutdown the sim.   

Sat back down setup my flight for another ILS landing  everything looks good to go 

ZERO ATC traffic...complete silence

I take off engage AP   (good)

Engage FD  (good)

Engage NAV  (not good)   plane takes off on its own path and doesnt follow the gps at all, so I take over the flight and use my HDG to get the plane back on track

So in a nutshell  NAV and ATC somehow went SPLAT and no longer are working ...any ideas?

Remember the flight before everything was great, I have rebooted several times and tried 3 flights in a row after this failed attempt and no love with those 3 either (the exact same issues)

Thanks in advance.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Kungfoogrip said:

So in a nutshell  NAV and ATC somehow went SPLAT and no longer are working ...any ideas?

Remember the flight before everything was great, I have rebooted several times and tried 3 flights in a row after this failed attempt and no love with those 3 either (the exact same issues)

Thanks in advance.

 

That's bizarre.  The only time I have had this happen when I had inadvertently changed the navigation mode off of FMS (TBM930/G3000) so when I clicked the NAV button nothing happened.  I have had mixed results w/ coming in to an arrival airport, shutting down the TBM930, take a break and start a new flight plan from within the MFD's flight planner.  Sometime all's welll w/ ATC, but it's gotten goofed  up as well on occasion.  If you ever get desparate w/ AP not following to your destination it seems Direct To always works. 


Noel

System:  9900K@4.9Ghz@1.185v all cores, MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, Noctua NH-D15S, Corsair Vengeance 32Gb LPX 3200mHz DDR4, Sabrent NVme 2Tb x 2, RTX 3080 Ti FE, Corsair RM 850W PSU, Win10 Pro, Dell curved 3440x1440, Saitek Yoke, TQ & Cessna Trim Wheel, 30 frames vSync to 60Hz.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...