Jump to content

fs1

New ATC and Airport Operations Application Testing

Recommended Posts

@fclaass I will provide you something to test so we can clear out this.

  • Like 1

Federico Sucari

Share this post


Link to post

thanks Frederico, FYI I also observed the same FPS loss at LFPG after 10-15 mn. Loss is around 10 FPS as for fclaass.

Share this post


Link to post

@pmemery be sure to turn debug off, as debug on does affect FPS.

Next build will be more FPS-friendly, despite the fact that current release has very light code and some multithreading as well.


Federico Sucari

Share this post


Link to post

Hey Federico @fs1

 

I am having some issues with the program. It seem to cause CTD with no faulting module. While I can not pin point that it is surely ATCAPI that is causing the AppHang however I am confident that it most likely the reason. It seems to occur either during taxi out or during taxi in on the arrival airport. It has happened so far on all my flights. Either departing or arriving into my destination.

Here is the even report:

Fault bucket , type 0
Event Name: AppHangB1
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: Prepar3D.exe
P2: 5.1.12.26829
P3: 5fb44f72
P4: 2144
P5: 134217728
P6: 
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 

I haven't tried to fly without it because it has become a vital part of my flying habits to have it on as it provides realistic operations - I am mostly flying in the US. This last crash happened on arrival into KORD RWY10R.

Here is my config file as it looked like then:

<?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
<Parameters>
    <Airport>
    <ICAO>KFLL</ICAO>
    <ActiveTakeOffRunway>
        <Runway>R10L</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveTakeOffRunway>
    <ActiveTakeOffRunway>
        <Runway>R10R</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveTakeOffRunway>
    <ActiveLandingRunway>
        <Runway>R10L</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveLandingRunway>
    <ActiveLandingRunway>
        <Runway>R10R</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveLandingRunway>
    </Airport>
    <Airport>
    <ICAO>KORD</ICAO>
    <ActiveTakeOffRunway>
        <Runway>R09C</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveTakeOffRunway>
    <ActiveTakeOffRunway>
        <Runway>R10L</Runway>
        <Probability>0.5</Probability>
    </ActiveTakeOffRunway>
    <ActiveLandingRunway>
        <Runway>R09L</Runway>
        <Probability>0.3</Probability>
    </ActiveLandingRunway>
    <ActiveLandingRunway>
        <Runway>R10C</Runway>
        <Probability>0.4</Probability>
    </ActiveLandingRunway>
    <ActiveLandingRunway>
        <Runway>R10R</Runway>
        <Probability>0.3</Probability>
    </ActiveLandingRunway>
    </Airport>


    <enableFastTakeOffs>1</EnableFastTakeOffs>
    <allowTakeOffDistance>6000</AllowTakeOffDistance>
    <taxiSpeedLimiter>30</TaxiSpeedLimiter>
    <runwayTaxiSpeed>60</runwayTaxiSpeed>
    <enableRollthenTakeOff>1</enableRollthenTakeOff>
    <minCrossingRny>4000</minCrossingRny>
    <isGUIVisible>1</isGUIVisible>
    <voidTimer>1000</voidTimer>
    <TaxiSeparationMultiplier>1.8</TaxiSeparationMultiplier>
</Parameters>

 

I am available to help to find out the reason if you want me to 

Kind regards,

Balint 

Edited by Balint Szarka

Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

Thanks @Balint Szarka I will be posting a new build tomorrow.

In the meantime, can you turn debug on? Add this line to the XML:

<Debug>1</Debug>.

There will be lots of txt files created in the folder where the DLL is located. Zip them and send them to fsprgrs at gmail.com

Thanks

Edited by fs1
  • Upvote 1

Federico Sucari

Share this post


Link to post
18 hours ago, fs1 said:

Thanks @Balint Szarka I will be posting a new build tomorrow.

In the meantime, can you turn debug on? Add this line to the XML:

<Debug>1</Debug>.

There will be lots of txt files created in the folder where the DLL is located. Zip them and send them to fsprgrs at gmail.com

Thanks

I will do that and send them once I have them. Thanks.

Also, in the mean time what I did is I removed the second <Airport> entries to ensure it isn't what is causing the app hangs. Not sure whether I could have two airports in there simultaneously.


Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

@fs1

I have just sent you the email with the logs.

 

Kind regards,

Balint


Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

Morning all - i am just getting on board with this amazing tool.  Does the latest version fix the "U turn on the runway" issue?  ALso wanted to say a HUGE thank you to you Federico for your time and effort here. Much appreciated.

 

Richard

Share this post


Link to post
5 hours ago, Slick9 said:

Morning all - i am just getting on board with this amazing tool.  Does the latest version fix the "U turn on the runway" issue?  ALso wanted to say a HUGE thank you to you Federico for your time and effort here. Much appreciated.

 

Richard

That is a function yet to be implemented.


Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

Not sure if this helps, but I am now finding on departure that I am being assigned to some runways that do not exist (but that are there for the crosswind afcad technique).

On departure from KIAD yesterday I had the program set up to use 1C/1R for landings and 30 for departures. ATC asked me to taxi to runway 10 (which is a crosswind technique 10 foot runway). 

What's more, when I go to request a different runway after getting the assignment. I can't select runway 30. I'll try and take some screenshots later. 

 

Share this post


Link to post

thanks to Frederico's tool allowing the user(s) to define departing and arrival runway(s) you have to get rid of the fake runways you have in your ADE I think. This is what I did and it is working fine

Share this post


Link to post

@fs1What's the current build?


- Harry 

i7-7820X (@4.8 GHz), 32GB RAM (@3467) 2080Ti, 3.5 TB SSDs (3x NVME M.2) MSFS 2020: Some Freeware & Payware scenery add-ons, No larger airports so far. P3Dv5.1: FSGlobalNG (mesh), ORBX (Global+OLC, all FTX Regions, all TE products, many Airports), DDscenery (NYC, Chicago, SEA), Airports (FT, FB, FSDT, AS); PMDG (737, 747, 777), MJC DQ400, RA Piston Duke, A2A C172. Weather ASP5. RXP GTN 750, AI Traffic: AIG OCI.

 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    45%
    $11,435.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...