Jump to content
Sign in to follow this  
fs1

New ATC and Airport Operations Application Testing

Recommended Posts

3 hours ago, Wolkenschreck said:

Hey Alex! Never saw something similar during testing. Is there any airport where I could check the weird taxi patterns? The taxing into each other-issue could be related to the taxi speed. Most AI FDEs have too weak breaks, which will show such behavior on long and straight taxiways. But the config.xml you posted is outdated. Federico included a <TaxiSeparationMultiplier>2.3</TaxiSeparationMultiplier> for me, which increases the distances aircraft will keep between each other on the ground. This should help a bit to reduce the problem.

I will need to take a deeper look into the FPS problem, as I could not recreate it on my end now or during testing. Could you or Balint give me a time and airport where I can recreate this? Thanks.

Hey Christoph, thanks for the reply! To be honest with you, I haven't experimented too much with the taxi speed, but let me try to reset everything to default and take it from there. Maybe it's something on my end that I messed up. I noticed the issues with the aircraft taxiing into each other at KORD, after I updated p3d to v5.2 from 5.0 and was forced to update ATCAPI.dll to make it compatible as well. Like I said, let me try to reset everything to default settings in the config.xml and see if it gets resolved. Thanks again!

Share this post


Link to post
On 8/24/2021 at 6:47 PM, Wolkenschreck said:

Hi Ron! A minimum weight was something we had in our minds during the design and testing phase, but with limited time on Federico's side was the priority the maximum weight. Maybe something for a later update.

This is fine, Christoph, thank you! 🙂

Share this post


Link to post

@fs1

Any idea what could cause this problem?

After loading up in the sim, in the GUI the Active Runways feed of the main window reads 

"NONE - Check Indexes for Mismatch Runways"

I have tried replacing the config file with the default one and still the same thing. When I remove all <airport> entries, the window goes blank instead, but any <airport> entry gives this problem. 

I am using P3D 5.2 HF1 and ATCAPI1-0-0-6. 

Share this post


Link to post
3 minutes ago, DChockey08 said:

@fs1

Any idea what could cause this problem?

After loading up in the sim, in the GUI the Active Runways feed of the main window reads 

"NONE - Check Indexes for Mismatch Runways"

I have tried replacing the config file with the default one and still the same thing. When I remove all <airport> entries, the window goes blank instead, but any <airport> entry gives this problem. 

I am using P3D 5.2 HF1 and ATCAPI1-0-0-6. 

Disregard this. 

The issue was resolved when I actually updated to 1-0-0-6. The dll in the add-ons folder was still the old one. I thought I had replaced it but I guess not. 

All square. 

Share this post


Link to post

Has anyone encountered an issue with AI Flow or AI Ground only connecting at certain airports? I've been unable to get it to connect at KMSP and KSFO ever, even though it works at airports like KORD and KJFK. It just continues to show the following message:


AI Flow Ver. 1.1.0 for P3D V4 or V5

Waiting to detect AI aircraft within 200000 meters (107.98 nautical miles) of the user's aircraft's current position.

Traffic flow operations may not be immediately reported (e.g., AI not currently close to each other, light traffic).

The AI Flow Program has connected to the P3D flight simulator!

| User's aircraft is nearest ????.  ||All ICAO(s) in the same area as user's aircraft are also monitored.      ||

Same with AI Ground. It's never worked for me at a single airport. 

Any suggestions?

Thanks,

Jeremy
 

Share this post


Link to post
On 8/20/2021 at 3:00 PM, Balint Szarka said:

I can confirm also that after version 1.0.0.2 there is a noticeable FPS hit after a while (probably as soon as the AI start their approach).

So I've noticed the same, that as soon as AI start their approach, FPS starts dipping progressively. As soon as I change the time(resetting AI), FPS goes back to normal, until AI start their approach again. Is anybody else but you and me experiencing this issue? I want to say that I lose on average up to 7-10 FPS as soon as airplanes start their approach. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Same here.  Lost about 10 to 12 FPS spotting at ATL with the program(latest version) and P3DV5.2 HF1.  Love the program, hope it gets worked out.  Made Atlanta actually fun to watch all the ai coming and going efficiently.

  • Like 1

Share this post


Link to post
21 hours ago, Frostee said:

Same here.  Lost about 10 to 12 FPS spotting at ATL with the program(latest version) and P3DV5.2 HF1.  Love the program, hope it gets worked out.  Made Atlanta actually fun to watch all the ai coming and going efficiently.

Just wondering if its the program per se or the extra computation allocated in running the AI traffic?

In other words, will you not get an fps drop in a similar situation with the dll disabled?

Share this post


Link to post

I reinstalled 5.1 and use version 1.0.2 now and it’s back to normal FPS. Maybe the latest version interacts negatively with other programs on isolated systems,  and maybe that’s why not everybody experiences this issue. This tool is such a crucial tool that I’d rather revert back to 5.1 than be without it. 

Share this post


Link to post
3 hours ago, ha5mvo said:

Just wondering if its the program per se or the extra computation allocated in running the AI traffic?

In other words, will you not get an fps drop in a similar situation with the dll disabled?

Negative.  Tested without dll and same level of traffic, about 55% on the slider and fps is steady, no drops, even after 40 mins setting up the fslabs airbus to fly.

Share this post


Link to post
16 hours ago, alex86 said:

I reinstalled 5.1 and use version 1.0.2 now and it’s back to normal FPS. Maybe the latest version interacts negatively with other programs on isolated systems,  and maybe that’s why not everybody experiences this issue. This tool is such a crucial tool that I’d rather revert back to 5.1 than be without it. 

I have uploaded 1.0.0.3 version compatible with 5.2. See if FPS is better. Link here


Federico Sucari

Share this post


Link to post
1 hour ago, fs1 said:

I have uploaded 1.0.0.3 version compatible with 5.2. See if FPS is better. Link here

Thanks. Will try that asap.

  • Upvote 1

- Harry 

i7-7820X (@4.7 GHz), 64GB RAM (@3600, CL16) RTX 3090, 3.5 TB SSD (3x NVME M.2). MSFS 2020: Freeware & some Payware scenery add-ons, no larger airports so far. P3Dv5.2: FSGlobalNG (mesh), ORBX (Global+OLC, all FTX Regions, all TE products, many Airports), DDscenery (NYC, Chicago, SEA), Airports (FT, FB, FSDT, AS); PMDG (737, 747, 777), MJC DQ400, RA Piston Duke, A2A C172. Weather ASP5. RXP GTN 750, AI Traffic: AIG OCI.

 

 

 

Share this post


Link to post
4 hours ago, fs1 said:

I have uploaded 1.0.0.3 version compatible with 5.2. See if FPS is better. Link here

Thank you for trying but looks like that the last version that did NOT reduce the FPS was 1.0.0.2. I have just tried in KORD and noticed about at least 10 FPS drop within a minute or two after first couple of A/C had the RWY's assigned for them for landing. I don't mind loosing out on a few less important features for this tool just to achieve no FPS loss at all. Thus I would not mind having to carry on on version 1.0.0.2 but have it compatible with the P3D 5.2. 

Once again thanks for trying Federico.


Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

@Balint Szarka please disable all taxi feautures and see if FPS are back.

I will try to compile a 1.0.0.2 version, but probably within the next days.

  • Like 1

Federico Sucari

Share this post


Link to post
10 hours ago, fs1 said:

@Balint Szarka please disable all taxi feautures and see if FPS are back.

I will try to compile a 1.0.0.2 version, but probably within the next days.

I will try today and report back 😉 Thank you


Balint Szarka

CPU Intel i9 9900K OC'd to 5Ghz

RAM 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz (2 x 16GB)

GPU 8GB NVIDIA GEFORCE RTX 2070 SUPER

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...