Jump to content

Sign in to follow this  
spilok

What an impressive hotfix!

Recommended Posts

7 hours ago, simbol said:

It would be nice if such positive feedbacks are also posted via LM forums, they deserve to hear nice things like this.😉

Look here down below the link! You ARE right Simbol.

Maybe some others can make some positive replies over at LM Support via the link below to motivate and encourage the Devs at LM. I do complain often...but there MUST be place for positive feedback to as there is also a good side on this release!

Link to my positive feedback-topic and some whishes for an even better P3D

https://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=140481&p=231358#p231358

Marcus

  • Like 2

Share this post


Link to post
1 hour ago, mpo910 said:

Not working at my end. 4K monitor and within VR no AA at the moment. EA mode always in use. Not tested with EA "off".

Used always 2xMSAA or 2xSSAA.....I can use them all.....I see nothing "but jaggies". On 4K hard noticeable, within VR very noticeable. 

Marcus

This morning I saved folders and then uninstalled v5.1 completely. After that I installed V5.1 HF 1.

Just now I finished it and checked how it looked. Great as before  AA is working as normal. 

Tomorrow the second pc will be updated. 

Btw :  the cloudsettings in the VolumetricClouds.cfg file looks familiar 😎...
 

Edited by GSalden
  • Like 3

Gerard

7940x ( 14 cores ) : 14 cores @ 4.7 - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Inno3D RTX3090 X4 iCHILL 24 Gb - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Inno3D RTX 3090 X3 iCHILL 24 Gb  - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
5 minutes ago, simbol said:

I passed your findings to Rob McCarthy.. Wink..

S.

As there are new General settings I will see what can be done to improve things further 

  • Like 3
  • Upvote 1

Gerard

7940x ( 14 cores ) : 14 cores @ 4.7 - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Inno3D RTX3090 X4 iCHILL 24 Gb - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Inno3D RTX 3090 X3 iCHILL 24 Gb  - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

Great update! I did a complete re-install using Nick's process. Very happy.

Greg

 


Greg Morin

Commercial ASMEL Instrument CFI

Beta Tester i Blue Yonder and Milviz

 

Share this post


Link to post

EA looks nice but cannot get past the pixelation look when looking down at the clouds and with latest HiFi, the weather does not update per my settings but goes some 30 to 40 minutes btw updates and the wx so far is not accurate when arriving at destination. With EA off, no issues.


Eric 

 

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, B777ER said:

EA looks nice but cannot get past the pixelation look when looking down at the clouds and with latest HiFi, the weather does not update per my settings but goes some 30 to 40 minutes btw updates and the wx so far is not accurate when arriving at destination. With EA off, no issues.

I'm going to agree with you.  When I'm below 20,000 feet or so, the clouds in EA look good. Above that, the blocky squares are starting to appear.  So, the only solution is to NOT use EA.  The sim works great with the hotfix, but EA is still not ready for prime time.

 

Edited by spilok
  • Like 1

Share this post


Link to post
10 hours ago, spilok said:

I also have to say that I deleted all of 5.1 and reinstalled the entire sim with the Hotfix!  It's a pain putting in all the LatinVFR and FLYTampa scenery, but it's worth it in the end.  Orbx libraries stayed intact so no problem there.  

Stan

So would I not have the same results if I just did the client vs re-installing/updating everything? Trying to figure out the best way to go about it. Sucks cuz I just installed 5.1 in its entirety and then the next week 5.1 HF 1 came out.

Share this post


Link to post

in my case just update each installer. First uninstall the old client and install the new one, then the content and finally scenery.
Also after installation start the simulator, close it, restart
and copy the two files that are in AppData \ Roaming \ Lockheed Martin \ Prepar3D v5 \ Controls "Standard.xml and Standard.xmlx"
and finally execute the file "Delete Generate files" in the root folder of the simulator. Restore the copied files. 

I had no need to reinstall addons from the beginning, only AS 318-333, new ActiveSky, orbx did not move anything and voila everything works as smooth as butter.

I have already made 3 flights of approximately 2 hours each and without problems

2020-11-20-20-45-0-224.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

The LM forum states that just the Client update will work for most users.. so that is what I did.  Seems to work just fine 🙂


Bert

Share this post


Link to post

When you guys have sorted it all out I`ll install 5.1 and Hotfix Lol..... Buts seriously, I've been busy this last month or so and didn't want to install 5.1 and risk HEAVY FRUSTRATIONS...so I'm holding out..... still on 5.0, that was actually working pretty well on my rig.

Cheers


i9 9900K 3.60GHz ..... RTX 2080 Ti ..... 48 GB Ram.

Share this post


Link to post
17 hours ago, simbol said:

I passed your findings to Rob McCarthy.. Wink..

S.

Gerald should get at least a free license for P3D or royalties for all the graphics work he has done! Perhaps he can buy the rights to PTA? If so, I would buy it!

Edited by pgde

Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); Deepcool 240 AIO Cooler; 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win10 Pro (P3D V5 HF2); 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k;

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...