Jump to content
Sign in to follow this  
mpo910

P3D V5.2 is out now

Recommended Posts

6 hours ago, simbol said:

So is not like they didn't acknowledged it.. It just they were unable to replicate it on their side.. Similarly there were beta testers unable to experience it and replicate it even following my videos with steps to make it happen.

Hy Symbol, just to let you know that i´ve also had this issue with the HTML text. I have renamed the appmenue file as Rob mentioned and disabled also the poping text for "brakes". This has stopped the longframe when braking. But i´ve noticed, some other small anormalies. If i call for the GSX menue, the menue window pops up as usual, but for 1 second there is just a No. 1 at all lines and then, after this second, it shows the usual GSX order. I´ve never seen this before. May every little hint helps. 


Bernd

P3D V5.3 -  PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz HT off, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, 2xM2 SSD, Skalarki HomeCockpit and Jeehell FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA+ENV and OrbXpf3-supporter.gif

Share this post


Link to post

Does the fact that I only updated the Client explain why I don't have any of the problems reported here?

Thank you,

Richard.


Richard Portier

MAXIMUS VI FORMULA|Intel® Core i7-4770K Oc@4.50GHz x8|NVIDIA GeForce GTX 1080ti|M16GB DDR3|Windows10 Pro 64|P3Dv5|AFS2|TrackIr5|Saitek ProFlight Yoke + Quadrant + Rudder Pedal|Thrustmaster Warthog A10|

Share this post


Link to post
34 minutes ago, DrumsArt said:

Does the fact that I only updated the Client explain why I don't have any of the problems reported here?

Thank you,

Richard.

Possibly.. but watch out for performance issues.. without the Content update, I had those instead.

Edited by Bert Pieke

Bert

Share this post


Link to post

Can someone explain what the actual workaround at the moment is? Is just renaming the file to appmenu.off enough? I've done this, but still have freezes when switching views and the ATC window still isn't working...

Share this post


Link to post
11 hours ago, Bert Pieke said:

Possibly.. but watch out for performance issues.. without the Content update, I had those instead.

hey @Bert Pieke.  You have always been a level head around here.  How is performance 5.1 vs 5.2 for you?  Are you noticing more work on the cpu and less on the GPU?


12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post
On 6/9/2021 at 3:27 PM, PilotPete99 said:

Anyone else getting this message "Installation Needed - Local  - AS P3D Connector needs installation or Update. Press OK to launch AS P3D Connector Installer?" And then i press to install, it says it is successful and then the message keeps pooping up as if it didn't work. Not sure what the issue it, I've updated AS several times and never had this issue.

Edit: This has now been resolved.

Cheers, Pete

Just curious.  How did you get rid of this message?  I'm getting it now after just running the update


12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post

Is it just me, or does performance in 5.2 seem exponentially better than in 5.1? I'm running all the same add-ons mostly all Orbx, PMDG, ASP3D etc. etc. I did a full reinstall. 


MUUV7Ax.png?1

Intel i7 10700K | Asus Maximus XII Hero | Asus TUF RTX 3090 | 32GB HyperX Fury 3200 DDR4 | 1TB Samsung 970 EVO (Win10) | 2TB Samsung 970 EVO (MSFS2020/P3Dv5) | Arctic Liquid Freezer II 280mm AIO | TCL 4K | 2x27" Asus Monitors  

Share this post


Link to post
5 hours ago, micstatic said:

hey @Bert Pieke.  You have always been a level head around here.  How is performance 5.1 vs 5.2 for you?  Are you noticing more work on the cpu and less on the GPU?

Not sure I can tell the difference.. sorry!


Bert

Share this post


Link to post
34 minutes ago, Bert Pieke said:

Not sure I can tell the difference.. sorry!

I can't say I can notice either.  Just did the update.  


12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post
2 hours ago, micstatic said:

Just curious.  How did you get rid of this message?  I'm getting it now after just running the update

I needed to install P3d v5.2 first. It seems like that AS update doesn’t work with v5.1. Once I installed v5.2 the error was gone.

Cheers, Pete

  • Like 1

Pete Solov - Lake in the Hills 3CK

and Schaumburg Regional 06C
Proud AOPA Member - PPL 2001
Real World Piper Cherokee Pilot

Share this post


Link to post

ok thanks pete.  I just did the same. 

  • Upvote 1

12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post
3 hours ago, SolRayz said:

Is it just me, or does performance in 5.2 seem exponentially better than in 5.1? I'm running all the same add-ons mostly all Orbx, PMDG, ASP3D etc. etc. I did a full reinstall. 

I don't notice any real difference... Not in VRAM and not in FPS.


Benjamin van Soldt

Windows 10 64bit - i5-8600k @ 4.7GHz - ASRock Fatality K6 Z370 - EVGA GTX1070 SC 8GB VRAM - 16GB Corsair Vengeance LPX @ 3200MHz - Samsung 960 Evo SSD M.2 NVMe 500GB - 2x Samsung 860 Evo SSD 1TB (P3Dv4/5 drive) - Seagate Barracuda 2TB 7200RPM - Seasonic FocusPlus Gold 750W - Noctua DH-15S - Fractal Design Focus G (White) Case

Share this post


Link to post

atleast on my setup HDR still looks way way overblown and over saturated.  I've went back to HDR off. 

  • Like 1

12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post
17 minutes ago, micstatic said:

atleast on my setup HDR still looks way way overblown and over saturated.  I've went back to HDR off. 

Try:  HDR=On (0.85/0.05/0.97), DynRef=off


Bert

Share this post


Link to post
9 minutes ago, Bert Pieke said:

Try:  HDR=On (0.85/0.05/0.97), DynRef=off

looks alot better.  Thanks for the tip.  I'll have to do some flights to try it. 


12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...