Jump to content

mpo910

P3D V5.2 is out now

Recommended Posts

1 hour ago, Bert Pieke said:

Try:  HDR=On (0.85/0.05/0.97), DynRef=off

Just tried your settings.

it’s the same with hdr off thou darker cockpit with hdr enabled.

cheers 

mike

Share this post


Link to post
5 hours ago, Benjamin J said:

I don't notice any real difference... Not in VRAM and not in FPS.

You should see a drastic reduction in VRAM usage. FPS is mostly the same as before which was already pretty good owing to DX12.


Vinod Kumar

i9 10900K 5.1 Ghz, RTX 3090, 32GB RAM, Win 10 Pro.

XP11, P3D5

Share this post


Link to post

Just curious if anyone has tested ProATC with the 5.2

Share this post


Link to post

Another question - do I have to have a specific Nvidia Driver for my 2080Ti? I'm coming from 4.5HF3 and I haven't changed a driver since 2019, i guess.

Thanks

Share this post


Link to post

From my perspective performance is a little bit worse and the updates have limited appeal to me. I mean somewhat cool to be able to have ea but without the clouds. However I suspect I’ll prefer to do envshade and hdr/ea off. They should have put more work on the gpu. Either way I don’t really get that this update took this long. 


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 |EVGA FTW3 3090 | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM1000x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post
2 hours ago, vin747 said:

You should see a drastic reduction in VRAM usage. FPS is mostly the same as before which was already pretty good owing to DX12.

I'm honestly not really sure I see one... But I also don't really remember what it used to be, to be honest. I still can't really go with 2048 textures because it still nearly starves my VRAM at PBR airports, so... whatever improvement there was, I'm not sure that it's all that useful for me...


Benjamin van Soldt

Windows 10 64bit - i5-8600k @ 4.7GHz - ASRock Fatality K6 Z370 - EVGA GTX1070 SC 8GB VRAM - 16GB Corsair Vengeance LPX @ 3200MHz - Samsung 960 Evo SSD M.2 NVMe 500GB - 2x Samsung 860 Evo SSD 1TB (P3Dv4/5 drive) - Seagate Barracuda 2TB 7200RPM - Seasonic FocusPlus Gold 750W - Noctua DH-15S - Fractal Design Focus G (White) Case

Share this post


Link to post

Just did my first night flight in 5.2 with EA on. Finally! It looked amazing and none of that weird orange glow areas I was getting with 5.1… Well done! I am really starting to love this version more and more. And truthfully, since it came out, I spent a lot of time in P3D again. 

Share this post


Link to post
4 hours ago, BostonJeremy77 said:

Just did my first night flight in 5.2 with EA on. Finally! It looked amazing and none of that weird orange glow areas I was getting with 5.1… Well done! I am really starting to love this version more and more. And truthfully, since it came out, I spent a lot of time in P3D again. 

Are you not getting the freeze on view changes?

Share this post


Link to post
4 hours ago, BostonJeremy77 said:

Just did my first night flight in 5.2 with EA on. Finally! It looked amazing and none of that weird orange glow areas I was getting with 5.1… Well done! I am really starting to love this version more and more. And truthfully, since it came out, I spent a lot of time in P3D again. 

I agree...Has breathed new life into Prepar3d for me...Now looks amazing...

 

Well done LM on this occasion...

 

Dave

Share this post


Link to post

When I got freeze on view change (first hour after update to 5.2), I just deleted old shaders, and freezes gone (maybe this was not the solve), but I haven’t seen them since 


i7 8700K @4.8Ghz/Noctua NH-D15/Asus ROG Maximus XI Hero/G.Skill TridentZ 2x8Gb @4000Mhz/EVGA GTX 1080 Ti FTW3

Share this post


Link to post
5 hours ago, BWBriscoe said:

Are you not getting the freeze on view changes?

No - no freezes on anything. I literally have had ZERO issues with it besides the cosmetic EA/AS clouds deal with the waffles. This is both when I upgraded from 5.1 to 5.2 (full package uninstall/reinstall with all addons remaining) and when I did the fresh install of 5.2... The only problem I had was corruption of dll.xml file after the fresh install so it killed the PMDG 737's HUD, so PMDG had to edit my file and send it back to me - apparently, the corruption of that thing is a common issue (it inserts a couple of extra characters on the first line that breaks the syntax)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    48%
    $12,180.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...