Jump to content
Sign in to follow this  
B777ER

Envtex & Envshade Updated

Recommended Posts

Posted (edited)
53 minutes ago, cdv0007 said:

don't using Envshade it will cause ghost night lights and low FPS

No ghost lights or low FPS here :

https://www.dropbox.com/s/sshye2l65j3xs1b/Foto 18-04-2021 08 33 26 (1).jpg?dl=0

Ghost lights are from 2 packages that show lights.

Edited by GSalden

Gerard

7940x ( 14 cores ) : 14 cores @ 4.7 - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Inno3D RTX3090 X4 iCHILL 24 Gb - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Inno3D RTX 3090 X3 iCHILL 24 Gb  - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

I gave this product a second, or third time now, it removed the haze, yes. But couldn't try it to more than 1 min, it gives me DXGI device hung error every session I tried (without envshade, no error), even restared pc twice. Sorry but it's a no for me. If TOGA comes with a solution I may try it again because I dislike that haze very much, that's the only reason.

Edited by SergioN

Sergio Naiberg

Share this post


Link to post
15 minutes ago, SergioN said:

I gave this product a second, or third time now, it removed the haze, yes. But couldn't try it to more than 1 min, it gives me DXGI device hing error every session I tried (without envshade no error), even restared pc twice. Sorry but it's a no for me. If TOGA comes with a solution I may try it agan because I dislike that haze very much, that's the only reason.

Can you post your EnvShade settings ? Tomorrow I will try them and see how my system reacts.

 


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 14 cores @ 4.7 - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Inno3D RTX3090 X4 iCHILL 24 Gb - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Inno3D RTX 3090 X3 iCHILL 24 Gb  - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
29 minutes ago, SergioN said:

I gave this product a second, or third time now, it removed the haze, yes. But couldn't try it to more than 1 min, it gives me DXGI device hing error every session I tried (without envshade no error), even restared pc twice. Sorry but it's a no for me. If TOGA comes with a solution I may try it agan because I dislike that haze very much, that's the only reason.

System specs?  Specifically, what GPU and driver version?


Bob Scott | AVSIM Forums Administrator | AVSIM Board of Directors
ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, EVGA RTX3090 XC3 Ultra
Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz,
3x NVME 2x SATA Samsung SSD, EVGA 1KW PSU, 1.2Gbps internet
SoundBlaster XFi Titanium, TOSLINK to Yamaha RX-V467 HT Rcvr, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro
PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post
3 hours ago, mwilk said:

Does it fix the dark cockpits when you're using EA?

Slightly it seems.


Kyle Weber (Private Pilot, ASEL; Flight Test Engineer)
Check out my repaints and downloads, all right here on AVSIM

Share this post


Link to post
Posted (edited)

re

1 hour ago, GSalden said:

Can you post your EnvShade settings ? Tomorrow I will try them and see how my system reacts.

 

Sure and thanks for trying to help.

 For the admin: Evga GTX 1080 Ti Black, i9 9900K @ 5.2, 32 GB RAM (Corsair LED something), SAMSUNG 970 EVO Plus SSD 1TB - M.2 NVMe, ASUS ROG Maximus XI Hero (Wi-Fi). Pretty old driver but gave me no dxgi hung error until I installed envshade (NVIDIA 456.71).

P3dv5.2 EA on Vol clouds to medium, all shadows on with the exception of vegetation cast, particles and No shadow flagged content. Scenery complexity (ectremely dense), Autogen and scenery draw distance (medium), Autogen veg and building both Dense.

Envshade Settings:

High Performance

All normal except: Scenery brightness (high), Aircraft shadows depth (High) and Horizon haze (very low)

AE Enabled ticked (green)

Thanks again

 

 

Edited by SergioN

Sergio Naiberg

Share this post


Link to post

Is there a way to have EA on and use the ENVTEX sky textures?

Share this post


Link to post
8 minutes ago, Mets737 said:

Is there a way to have EA on and use the ENVTEX sky textures?

Don't think so. 


Eric 

 

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
36 minutes ago, B777ER said:

Don't think so. 

Darn ok, thanks.

Edited by Mets737

Share this post


Link to post
3 hours ago, SergioN said:

Sure and thanks for trying to help, for the admin. Evga GTX 1080 Ti Black, i9 9900K @ 5.2, 32 GB RAM (Corsair LED something), SAMSUNG 970 EVO Plus SSD 1TB - M.2 NVMe, ASUS ROG Maximus XI Hero (Wi-Fi). Pretty old driver but gave me no dxgi hung error until I installed envshade  (NVIDIA 456.71).

Assuming that this issue isn't repeatable by others, it might not be a bad idea to check that your BIOS and video driver are fairly current.  Drivers are written for the BIOS environment current at/near the time of the driver's release, and software is usually written for and tested with drivers that are current at/near the time of release.  New software on an old driver and an even older BIOS can cause problems--it certainly has for me in the past.

That doesn't mean one needs to always chase the latest, but the BIOS, drivers, and software should be from roughly the same epoch.  The forced Windows updates occasionally update the low-level WDDM drivers, so even if you get things all humming along nicely, Microsoft can certalnly come in and help you snatch defeat from the clutches of victory.  At Microsoft, misery is the mission.  /half-snark


Bob Scott | AVSIM Forums Administrator | AVSIM Board of Directors
ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, EVGA RTX3090 XC3 Ultra
Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz,
3x NVME 2x SATA Samsung SSD, EVGA 1KW PSU, 1.2Gbps internet
SoundBlaster XFi Titanium, TOSLINK to Yamaha RX-V467 HT Rcvr, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro
PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post
2 hours ago, w6kd said:

Assuming that this issue isn't repeatable by others, it might not be a bad idea to check that your BIOS and video driver are fairly current.  Drivers are written for the BIOS environment current at/near the time of the driver's release, and software is usually written for and tested with drivers that are current at/near the time of release.  New software on an old driver and an even older BIOS can cause problems--it certainly has for me in the past.

That doesn't mean one needs to always chase the latest, but the BIOS, drivers, and software should be from roughly the same epoch.  The forced Windows updates occasionally update the low-level WDDM drivers, so even if you get things all humming along nicely, Microsoft can certalnly come in and help you snatch defeat from the clutches of victory.  At Microsoft, misery is the mission.  /half-snark

Thanks very much, I will update GPU drivers and re test. BIOS, there's a new one (1901) but it's beta and only a minor fix/feature for Nvidia RTX 30, mine is latest non beta (1802). I hate to leave that old driver but can always go back. Regards


Sergio Naiberg

Share this post


Link to post
42 minutes ago, Mets737 said:

Is there a way to have EA on and use the ENVTEX sky textures?

i think it does somehow. Because i have noticed that the afterglow after the sun went down was way too short in default EA in 5.2 (after 15 min the sky was just dark at the horizon. Now, after i updated my EncShade and EnvTex the horizont stayed glowing with fading twilight for more than an hour after the sun went down, which is much more realistic in Europe at Summertime. I´am using 24h full automatic sky set for EnvTex and ASCA. 


Bernd

P3D V5.2 -  PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz HT off, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, 2xM2 SSD, Skalarki HomeCockpit and Jeehell FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA and OrbXpf3-supporter.gif

Share this post


Link to post

Guys,

            What settings will remove this haze? This is just west of DFW using Active Sky and EA.

EEUiTAj.jpg


NAX669.png

Share this post


Link to post

try Horizon haze to very low.


Sergio Naiberg

Share this post


Link to post
47 minutes ago, mwilk said:

Guys,

            What settings will remove this haze? This is just west of DFW using Active Sky and EA.

EEUiTAj.jpg

It's the summertime in Texas. Thats about as real as it gets!

  • Upvote 1

Eric 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...