Jump to content
Sign in to follow this  
KERNEL32

Just me - or no photogrammetry data?

Recommended Posts

Didn´t have this problem until today, Bing data is missing completely. France/Germany border flight.

  • Like 1

 

 

Iñigo Bildarratz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I don't get it. I was flying off and on all day. Photogrammetry and Bing data were perfect. So just now for a test, I turn them off, and it immediately looked bad. But I just turn them back on and it looks glorious again. Have been flying many hours today and yesterday, more than in a long time. The problem just did not occur ever at all, everything was normal.

Server is Automatic, West Coast 26 and 28 ms in gamertag box.

Maybe there is an internet slowdown (perhaps an attack). Anyway, try West Coast Server. It has been solid, no issues last 2 days.

EDIT:  West USA server, not West Coast.

 

 

Edited by Fielder
  • Like 1

AMD Ryzen5 3600 cpu, 2060 SUPER gpu, 600 Watt Gold Thermaltake psu, 2K 32" Sceptre curved monitor, 16 GB RAM. Entire system including monitor under $1400 iBuyPower (IBP brand had best user reviews at BestBuy).

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you aren't sure, start at JFK in New York and fly  towards the skyscrapers. The brooklyn bridge is flat if you have no Bing/photogrammetry. I reduced the resolution to save loading time in the forum, quality is higher both images in reality.

West USA server right now Bing/photogrammetry on in top image.

AcikR8V.jpg

 

Y5yI0uc.jpg

 

 

 


AMD Ryzen5 3600 cpu, 2060 SUPER gpu, 600 Watt Gold Thermaltake psu, 2K 32" Sceptre curved monitor, 16 GB RAM. Entire system including monitor under $1400 iBuyPower (IBP brand had best user reviews at BestBuy).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I had no satellite data imagery in game, tried all the suggested fixes, then reinstalled the game, no joy.

I'm afraid to say i resorted to reinstalling windows, this fixed it.

Try logging out of and uninstalling the xbox live app, rebooting, reinstalling it and logging back in again.

Edited by tyke1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, tyke1 said:

I had no satellite data in imagery in game, tried all the suggested fixes, then reinstalled the game, no joy.

I'm afraid to say i resorted to reinstalling windows, this fixed it.

Try logging out of and uninstalling the xbox live app, rebooting, reinstalling it and logging back in again.

Ooof, I admire your dedication reinstalling Windows, but unfortunately I think sometimes it’s just a matter of timing. Today seems particularly bad: I had to log on four times before I got online streaming working properly.

  • Upvote 1

i910900k, RTX 3090, 32GB DDR4 RAM, X34 3440x1440, Ruddy girt big mug of Yorkshire Tea

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see other forums and Facebook groups are also full of people complaining about no photogrammetry. 

Any word from Asobo or Microsoft on this?


R9 5900X | RTX 3090 | 64 GB 3600 | 3440x1440 G-Sync | Logitech Pro Throttles Rudder Yoke Panels | Thrustmaster T.16000M FCS | TrackIR 5 | Oculus Rift S
Experience with Flight Simulator since early 1990s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems to be hitting sporadically. I’ve logged on and used / am using Bing scenery without problem twice in the last 2 hrs.


i910900k, RTX 3090, 32GB DDR4 RAM, X34 3440x1440, Ruddy girt big mug of Yorkshire Tea

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Bert Pieke said:

Turn it off / on..?

Tried it, didn't fix it.


Alvega

Share this post


Link to post
Share on other sites

According to fselite it seems that MS/AS is aware of the issues and is working on it.

  • Like 1

- Harry 

i7-7820X (@4.7 GHz), 64GB RAM (@3600, CL16) RTX 3090, 3.5 TB SSD (3x NVME M.2). MSFS 2020: Freeware & some Payware scenery add-ons, no larger airports so far. P3Dv5.2: FSGlobalNG (mesh), ORBX (Global+OLC, all FTX Regions, all TE products, many Airports), DDscenery (NYC, Chicago, SEA), Airports (FT, FB, FSDT, AS); PMDG (737, 747, 777), MJC DQ400, RA Piston Duke, A2A C172. Weather ASP5. RXP GTN 750, AI Traffic: AIG OCI.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm wondering if some of the responses in this thread regarding "Multiplayer" are confusing the two separate options for turning multiplayer on and off.

First there is the Multiplayer option under the Data menu in the General Options menu. This is what will connect/disconnect you to/from the servers.

Then there is the Multiplayer options under the Flight Conditions menu accessed from the World Map. Options are either Live Players, All Players or Off. If you have the Multiplayer turned Off in the Data menu (as mentioned above) then this option will be grayed out in the Flight Conditions menu.

Some of the responses here I think maybe conflating the two.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Flypops said:

I'm wondering if some of the responses in this thread regarding "Multiplayer" are confusing the two separate options for turning multiplayer on and off.

First there is the Multiplayer option under the Data menu in the General Options menu. This is what will connect/disconnect you to/from the servers.

Then there is the Multiplayer options under the Flight Conditions menu accessed from the World Map. Options are either Live Players, All Players or Off. If you have the Multiplayer turned Off in the Data menu (as mentioned above) then this option will be grayed out in the Flight Conditions menu.

Some of the responses here I think maybe conflating the two.

I am talking about the multiplayer option under the data menu, I think others are too.


Alvega

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Fielder said:

If you aren't sure

... just zoom in on the world map. If it shows generic textures, than the data connection is lost. No reason to actually enter a flight.

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah everything is just ugly blocks for me. No pretty buildings in the places I fly all the time. Still better looking than FSX, but man I am spoiled now lol.


5900X

32GB DDR4-3600MHz

EVGA RTX 2080

Game installed on 970 PRO

Main display Dell 27" 1440p 144Hz G-SYNC

Share this post


Link to post
Share on other sites

No PG for me over Harrisburg, PA this AM until I shut down and restarted my computer.  Then PG was there.  I'm in Pennsylvania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

same here only generic textures in world map and no bing data in game

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...