Jump to content
Sign in to follow this  
Tim-HH

SWS Van's RV-14 released!

Recommended Posts

How do you remove the copilot?  Changing the Fuel/Loading screen does not "stick".

Edited by Bert Pieke

Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beware of the latest update... supposedly to fix animation issues for the TDSNXI version.. which is the one I use.

After the update, my flaps controls do not work any more... I kept a copy of the original which I am going back to.


Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, sd_flyer said:

It's on at the right lower corner of PFD

 

I mean, what I write "I am missing EGT/CHT for all 4 cylinders (for leaning) ", not one cylinder.

Achim

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Bert Pieke said:

How do you remove the copilot?  Changing the Fuel/Loading screen does not "stick".

I think it's an SWS thing. It's an irritation in their Zenith. Treat it like a pre flight "Sorry love, not today. Maybe some other time"


Eva Vlaardingerbroek, an inspiratiom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Ron Attwood said:

I think it's an SWS thing. It's an irritation in their Zenith. Treat it like a pre flight "Sorry love, not today. Maybe some other time"

OK... how do I boot this guy?

The SWS Kodiak does not have this animated passenger..

Edited by Bert Pieke

Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bert:  

I believe you need to enter "000" for the weight of the copilot.

 

Mike

  • Upvote 1

Mike Ricamato

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, fl95 said:

I mean, what I write "I am missing EGT/CHT for all 4 cylinders (for leaning) ", not one cylinder.

Achim

Oh I see


flight sim addict, airplane owner, CFI

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Bert Pieke said:

OK... how do I boot this guy?

The SWS Kodiak does not have this animated passenger..

On the Kodiak the co-pilot is absent by default, on this one they are present by default. 

Simply remove the weight from the station_load.1 line of the flight_model.cfg and he/she will never appear. 

I much prefer the default to be no co-pilot (such as with the Just Flight Arrows) and always alter the flight_model cfg from every addon as soon as I get it. Personally I think they should always be absent by default. 

  • Like 3
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, jpe828 said:

In the Kodiak, that Standby instrument killed my frames. I always pull the breaker. 

You're right ... I switched off Standby instrument and my frame rate has been returned stable at 30fps (fixed at 30 fps)

Thanks for the help!

 

Edited by ilpagaia
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ilpagaia said:

You're right ... I switched off Standby instrument and my frame rate has been returned stable at 30fps (fixed at 30 fps)

Thanks for the help!

 

There is a fix on their  Discord for substituting another standby instrument for the Kodiak one, and you will regain your FPS. 

 

 

Edited by Bobsk8
  • Like 2

 

BOBSK8             MSFS 2020 ,    ,PMDG 737-600-800 FSLTL , TrackIR ,  Avliasoft EFB2  ,  ATC  by PF3  ,

A Pilots LIfe V2 ,  CLX PC , Auto FPS, PMDG DC6 , A2A Comanche, Fenix A320, Milviz C 310

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any one else notice the strobe light on the tail is not "connected" to it? When you turn the rudder the tail strobe stays in a fixed position

https://imgur.com/a/FfVIILW


Jay

| PPL ASEL |
| i9-9900k | MSI GeForce RTX 4090 Gaming Trio 24Gb | ASUS ROG Strix Z390-E | G.Skill Trident Z RGB DDR4 3200Mhz | 32' 4K HDR | Windows 11

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/13/2022 at 2:19 PM, Mets737 said:

Any one else notice the strobe light on the tail is not "connected" to it? When you turn the rudder the tail strobe stays in a fixed position

https://imgur.com/a/FfVIILW

V1.1 is reported as having fixed this.


Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bert Pieke I have installed the update and it seems that it still has the issue. I'm waiting for a response on the discord server from them about it. thanks for the heads up as well!


Jay

| PPL ASEL |
| i9-9900k | MSI GeForce RTX 4090 Gaming Trio 24Gb | ASUS ROG Strix Z390-E | G.Skill Trident Z RGB DDR4 3200Mhz | 32' 4K HDR | Windows 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone come across a change log for the update that was just released?


Dave

Current System (Running at 4k): ASUS ROG STRIX X670E-F, Ryzen 7800X3D, RTX 4080, 55" Samsung Q80T, 32GB DDR5 6000 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, HP Reverb G2, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS & Stick, Thrustmaster TCA Quadrant & Add-on, VirtualFly Ruddo+, TQ6+ and Yoko+, GoFlight MCP-PRO and EFIS, Skalarki FCU and MCDU

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, regis9 said:

Has anyone come across a change log for the update that was just released?

It's in the package you downloaded


Eva Vlaardingerbroek, an inspiratiom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...