Jump to content
Sign in to follow this  
blaunarwal

NVidia 516.40 Problem

Recommended Posts

I never understood why you people always want to update to the latest driver.. The updates are for new games / video cards. If the new driver does not bring anything specific for P3D, I just ignore it.

  • Like 1

i7-7700K @ 4.9 GHz, 32GB DDR4, GTX1080, 2 x Samsung 1TB NVMe, 1 x 3TB HDD, Windows 10 Prof

Share this post


Link to post
Posted (edited)
40 minutes ago, willy647 said:

I never understood why you people always want to update to the latest driver.. The updates are for new games / video cards. If the new driver does not bring anything specific for P3D, I just ignore it.

Well, Willy, general speaking your right. It is not mandatory to update allways everything right after a new release is issued. But there is lot more changing in the background you would never be aware of which makes it usefull to update those important drivers at some point. For instance Microsoft just exspect the latest drivers for hardware are installed, and though you could have issues after a windows update which cause CTD because of security or access changes in the filesystem between windows and major hardware and their drivers, if they are not the latest etc. etc. 

Edited by BerndB
  • Upvote 2

Bernd

P3D V5.3 -  PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz HT off, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, 2xM2 SSD, Skalarki HomeCockpit and Jeehell FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA+ENV and OrbXpf3-supporter.gif

Share this post


Link to post

Plus, some driver versions actually have security vulnerabilities.

  • Upvote 3

Best regards, Dimitrios

Share this post


Link to post

Plus Plus... some of us people are beta testers and required to run the latest drivers.😁

Share this post


Link to post

Ok, ok, ok, I get it 😄

  • Like 2

i7-7700K @ 4.9 GHz, 32GB DDR4, GTX1080, 2 x Samsung 1TB NVMe, 1 x 3TB HDD, Windows 10 Prof

Share this post


Link to post

New Drivers have been released and they claim they have fixed the issue.

Be warned they are not fixed so stay well clear

Share this post


Link to post
1 hour ago, markoxley said:

New Drivers have been released and they claim they have fixed the issue.

Nvidia doesn’t claim it’s fixed. The problem is listed under open issues:

[Prepar3D] Light sources display flashing black boxes.

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
49 minutes ago, Greggy_D said:

Nvidia doesn’t claim it’s fixed. The problem is listed under open issues:

[Prepar3D] Light sources display flashing black boxes.

I confirm. I went back to the ver,  512.95.

Share this post


Link to post

Some might be horrified but I’m still using 471.96 drivers. But I only use P3D v5, not MSFS. If P3D is your only sim it might be worth sticking with them.

  • Like 1

Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

Ray,

Not horrified at all. Makes perfect sense, " if it ain't broke..........."

I update just to see if it makes any difference. I find the Studio drivers (for me) are the better ones. It's easy enough to go back if necessary.

  • Like 1

Intel i7 6700K @4.3. 32gb Gskill 3200 RAM. Z170x Gigabyte m/b. 28" LG HD monitor. Win 10 Home. 500g Samsung 960 as Windows home. 1 Gb Mushkin SSD for P3D. GTX 1080 8gb.

Share this post


Link to post

@IanHarrison, I tried later drivers but got the dreaded DXGI error so reverted.

It’s different of course if you run MSFS where the latest are usually, but not always, the best.


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

I just did 12 hours using 516.59 with no issues.  I'm using 5.3 with HF 2 (5.3.17.28160).  


I Earned My Spurs in Vietnam

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...