Jump to content
sho69607

"Root element is missing" error when launching fs2crew

Recommended Posts

On 8/2/2022 at 6:32 PM, sho69607 said:

I have already removed this folder and reinstalled both RAAS and fs2crew for the crj, but the error is still coming up. What is weird is that "A" folder hasn't reappeared even after reinstalling FS2crew.

Can you post the "user.config" file so we can see it's content? and compare with mine here? (You can open up with Notepad)

Manuel


spacer.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Manuel82 said:

Can you post the "user.config" file so we can see it's content? and compare with mine here? (You can open up with Notepad)

Manuel

yes, where is the user.config file located?


~Spencer Hoefer

MOBO: Gigabye Aorus z590 elite | CPU: Intel i9-10900k  | RAM: GSKILL RIPJAWS 32GB DDR4 3200 |GPU: Nvidia RTX 2080Ti 11GBOS: Windows 10 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok never mind i found it. below is the contents of the user.config:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
    <userSettings>
        <FS2CrewFOProgram.Properties.Settings>
            <setting name="HasSetDefaults" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="Location" serializeAs="String">
                <value>2050, 130</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgHasSetDef" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgLocation" serializeAs="String">
                                                                                                                                                      


~Spencer Hoefer

MOBO: Gigabye Aorus z590 elite | CPU: Intel i9-10900k  | RAM: GSKILL RIPJAWS 32GB DDR4 3200 |GPU: Nvidia RTX 2080Ti 11GBOS: Windows 10 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, sho69607 said:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
    <userSettings>
        <FS2CrewFOProgram.Properties.Settings>
            <setting name="HasSetDefaults" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="Location" serializeAs="String">
                <value>2050, 130</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgHasSetDef" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgLocation" serializeAs="String">

Is that all the content?, then its wrong....

What's the full path where you found that file? ...

It should be something like:

C:\Users\<your username>\AppData\Local\FS2CrewFOProgram

If you find MULTIPLE folder which starts with "FS2Crew_CRJ_for_MSFS.exe_", you can delete ALL those folders and restart the FS2Crew program, and it should recreate it.

there is a missing part....it should be like this:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
    <userSettings>
        <FS2CrewFOProgram.Properties.Settings>
            <setting name="HasSetDefaults" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="Location" serializeAs="String">
                <value>2050, 130</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgHasSetDef" serializeAs="String">
                <value>True</value>
            </setting>
            <setting name="SetDlgLocation" serializeAs="String">
        </FS2CrewFOProgram.Properties.Settings>
    </userSettings>
</configuration>

The following part is missing in your file's content:

        </FS2CrewFOProgram.Properties.Settings>
    </userSettings>
</configuration>

That's why its throwing the error. You need to open "user.config" with notepad or any text editor and add that part...so it looks like what i show above and save the changes. This is weird, maybe the program exited due to a crash or something and it wrote a wrong file.

Cheers,

Manuel

 

 

Edited by Manuel82

spacer.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...