Jump to content
Bert Pieke

Flysimware C414AW out of beta!

Recommended Posts

Tried to download yesterday b from FSW but looked like it would take 60 hours.  Even the Market Place isnt that bad.  lol

sp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
32 minutes ago, Sky_Pilot071 said:

Tried to download yesterday b from FSW but looked like it would take 60 hours.  Even the Market Place isnt that bad.  lol

sp

Very strange. A number of months ago FSW moved to a high speed dedicated server, so unless there was a rare server glitch, I have to think the problem was along the download path between you and the server.  What part of the world are you in?

Al

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, Sky_Pilot071 said:

Tried to download yesterday b from FSW but looked like it would take 60 hours.  Even the Market Place isnt that bad.  lol

sp

It was very fast for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Sky_Pilot071 said:

Tried again to download the latest update from the FPW site and today it will be 10 hours.  Once again MarketPlace is way faster.

sp

Try rebooting your router or using a VPN, some people said that helped them.

Edited by Alvega

Alvega

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, Sky_Pilot071 said:

Tried again to download the latest update from the FPW site and today it will be 10 hours.  Once again MarketPlace is way faster.

sp

I live in Colorado, so not that far from you, and I just tried a C414 "test" download from FSW and it took less than 2 minutes -- as usual. My internet provider is Comcast.

Do you get any kind of error or warning messages? The problem is not the speed of the server, something else has to be wrong somewhere. I suggest you contact FSW to see if there might be some odd issue with your account setup.

https://flysimware.com/website2019/contact/#Contact-Anchor

How long do plane downloads from the MarketPlace typically take for you?

Al

 

 

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, ark said:

I live in Colorado, so not that far from you, and I just tried a C414 "test" download from FSW and it took less than 2 minutes -- as usual. My internet provider is Comcast.

Do you get any kind of error or warning messages? The problem is not the speed of the server, something else has to be wrong somewhere. I suggest you contact FSW to see if there might be some odd issue with your account setup.

https://flysimware.com/website2019/contact/#Contact-Anchor

Al

 

 

Once again we have monsoon rains today with high clouds.  I suspect this is affecting my 5G signal but things are still good in MSFS.  Since May I've seen 10x the amount of rain than for the past 3 years combined here in the West.  Probably a good thing.

Cheers

sp

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meanwhile, at FL150 somewhere over Uzbekistan, there is not the slightest bit of moisture as far as my eyes can see, on the ground as well as in the air. The relevance to this thread being that I'm on my way from Singapore to Europe in the Chancellor. And I'm just blown away by this aircraft. Love it!

I've got to add that I had an engine failure in the mountains of Ladakh, India. User error. I was running the engines at max MP and prop for too long in order to clear the terrain. The encounter with the ground was not pretty - wouldn't have survived that one. 

Which is one of the things I really enjoy about this plane. It's not straightforward. Gotta look after the engines. Need to do proper fuel planning in terms of endurance. For a piston aircraft it's fairly complex. But still one can get up and running fairly quickly compared to an airliner. 

Only 469nm to go until Turkmenbashi 😅

 

Edited by Cpt_Piett
  • Like 1

i9-12900KF | Asus ROG Strix OC RTX 3090 24GB | G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 | MSI MPG Z690 Carbon EK X | WD Black SN850 2TB | LG 77" OLED | Thrustmaster Hotas Warthog | MFG Crosswind pedals |

“Intensify the forward batteries. I don’t want anything to get through”

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Sky_Pilot071 said:

I suspect this is affecting my 5G signal but things are still good in MSFS. 

Are you using your cell phone as a "hot spot" to access the internet for the C414 download?

Al

 

Edited by ark
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I've had the beta version forever and it was working flawlessly. I'm not sure why, but I decided to download the "official" version today. I'm finding that the altitude knob cannot be changed so I can't set an altitude for the AP to capture.

Btw, I can get the knob to highlight and I can see it turning but the value in the window never changes.

Anyone know how to fix this?

Edited by Boeing_Driver

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Boeing_Driver said:

So I've had the beta version forever and it was working flawlessly. I'm not sure why, but I decided to download the "official" version today. I'm finding that the altitude knob cannot be changed so I can't set an altitude for the AP to capture.

Btw, I can get the knob to highlight and I can see it turning but the value in the window never changes.

Anyone know how to fix this?

The latest version is now called C414AW instead of just C414A. So you have to make sure you uninstall the previous beta version before installing the new version. The new installer may not uninstall the older version with the old name, and you may have two versions of the C414 in your Community folder. If you do, go to Programs and Features and uninstall the old beta version. Then rerun the new installer which will first uninstall the "new" version (which may be defective) and then it will go on to reinstall the new version.

Another possibility is a third party livery problem. Some liveries needed to be updated for the latest version.

And of course, there is always the possibility of some kind of other Community folder conflict.

I assume you have not changed any controller assignments.

Al

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Sky_Pilot071 said:

Once again we have monsoon rains today with high clouds.  I suspect this is affecting my 5G signal but things are still good in MSFS.  Since May I've seen 10x the amount of rain than for the past 3 years combined here in the West.  Probably a good thing.

Cheers

sp

 Mark at FSW tells me he had another user report crazy download times similar to yours. When the user switched from Chrome to Firefox as his browser, his C414 download took 3 minutes! So you might try switching browsers to see what happens.

Al

 

Edited by ark
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, ark said:

The latest version is now called C414AW instead of just C414A. So you have to make sure you uninstall the previous beta version before installing the new version. The new installer may not uninstall the older version with the old name, and you may have two versions of the C414 in your Community folder. If you do, go to Programs and Features and uninstall the old beta version. Then rerun the new installer which will first uninstall the "new" version (which may be defective) and then it will go on to reinstall the new version.

Another possibility is a third party livery problem. Some liveries needed to be updated for the latest version.

And of course, there is always the possibility of some kind of other Community folder conflict.

I assume you have not changed any controller assignments.

Al

I always completely uninstall the previous version before installing the new one. But perhaps it's a livery issue? I'll remove those and see how it goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Boeing_Driver said:

I always completely uninstall the previous version before installing the new one. But perhaps it's a livery issue? I'll remove those and see how it goes.

If you have the PMS 414 WTT patch installed then remove it. No longer required.

Fixed it for me.

 

G


Gary Davies aka "Gazzareth"

Simming since 747 on the Acorn Electron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...