Jump to content
Bert Pieke

Carenado PC12 bug report

Recommended Posts

3 hours ago, Zangoose said:

I'm not so sure - I have this issue in SU11 beta - Running Windows 11 (Version 22H2).

Ditto, that's why I tried a reinstall.  Which have now found out reinstall is broken and MS is looking into it.


Trevor Golding

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/4/2022 at 6:23 AM, Bert Pieke said:

5.  Up/Down buttons on AP not functional

true. I found this solution:

I assigned 2 button presses in the AxisAndOhs utility from Lorby with my x-touch mini from Behringer because I fly in VR  only and trying to hit small dials in mountainous terrain in  turbulent air with a mouse is no joy, as much as I enjoy mountain flying. I assigned these 2 variables to a left/right button on the x-touch mini vertical speed for UP/DOWN selection in the Carenado PC-12 autopilot panel:

AP_VS_VAR_INC 

and

AP_VS_VAR_DEC

I preselected 8.000 feet, hit VS-ENG button and ALT ARM, turned the VS button on the x-touch mini until I reach 1.500 ft VS and the autopilot climbed and captured 8.000 ft. very nicely. Instead of the x-touch mini I am sure you could assign any other joystick button for V/S instead:

spacer.png

 

spacer.png

I have assigned more buttons on the x-touch mini for the WorkingTitle G540/430 v1.0.1 like ZOOM in/out, frequency selection etc.

spacer.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Really want to use this plane but:

Using with my Honeycomb Bravo

1. Lights on A/P for heading & Nav do not come on the sim or my Bravo. Don't appear to work.

2. If switching the NAV source from GPS to VOR  the HSI shows VOR 1. If you press the 1 -> 2 button it says VOR 2 but pressing again does not switch back to VOR 1.

3. The Up/Down rocker does not work to change the IAS for climbing.

4. My Bravo A/P light comes on but no other buttons function.

I can't address performance issues as others have done here since I don't know the plane that well. I just want to navigate using the autopilot and while I finally learned to use the altitude functions, I still can't use the lateral. Very frustrated. I guess I'll stick with the TBM 930 mod which works fine. Carenado can do better. Even the last update did not do anything and they did not even list what was "fixed" at the Marketplace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey TopCat!  You need to watch that Officer Dibble doesn't catch you talking like that!  :laugh:

I consider the PC-12 to be partially fixed, but obviously, not everything has been attended to.
The list of fixes for the recent marketplace update were posted in this thread a few pages back I believe.
They did attend to a lot of the issues highlighted to them, but obviously not all.


Call me Bob or Rob, I don't mind, but I prefer Rob.

I like to trick airline passengers into thinking I have my own swimming pool in my back yard by painting a large blue rectangle on my patio!

Intel 13900KF in a ROG Strix Z690 motherboard with water cooling, EVGA RTX 3080Ti, 32 GB Patriot 4400 DDR4 RAM (but running 3800 CL15), 3 x Samsung 1 TB NVME M.2, with MSFS on a Samsung 980 pro (7 GB/s).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks bobcat999. I thought it was "Officer Dribble" but my cats don't care about my authority anyway. 😄

I'm still checking this thread and looking for suggestions. Just tried uninstalling the WT 430/530 which seems to have eliminated the 1 -> 2 issue and the A/P lights in the sim and my Bravo are also working. Now I try a flight.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, topcat_1952 said:

Thanks bobcat999. I thought it was "Officer Dribble" but my cats don't care about my authority anyway. 😄

I'm still checking this thread and looking for suggestions. Just tried uninstalling the WT 430/530 which seems to have eliminated the 1 -> 2 issue and the A/P lights in the sim and my Bravo are also working. Now I try a flight.

My apologies! It wasn't this thread but another one with some v1.1 information.  I must admit, the provision of Carenado change logs is poor.

Yes, I had the WT 430/530 issue as well.  It's still being developed into something better obviously, so no blame on WT.

Edited by bobcat999

Call me Bob or Rob, I don't mind, but I prefer Rob.

I like to trick airline passengers into thinking I have my own swimming pool in my back yard by painting a large blue rectangle on my patio!

Intel 13900KF in a ROG Strix Z690 motherboard with water cooling, EVGA RTX 3080Ti, 32 GB Patriot 4400 DDR4 RAM (but running 3800 CL15), 3 x Samsung 1 TB NVME M.2, with MSFS on a Samsung 980 pro (7 GB/s).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found the same. I think they may have fixed the battery issue but without evidence, who knows.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, topcat_1952 said:

Found the same. I think they may have fixed the battery issue but without evidence, who knows.

Yes, I believe this was reported by someone else as fixed.


Call me Bob or Rob, I don't mind, but I prefer Rob.

I like to trick airline passengers into thinking I have my own swimming pool in my back yard by painting a large blue rectangle on my patio!

Intel 13900KF in a ROG Strix Z690 motherboard with water cooling, EVGA RTX 3080Ti, 32 GB Patriot 4400 DDR4 RAM (but running 3800 CL15), 3 x Samsung 1 TB NVME M.2, with MSFS on a Samsung 980 pro (7 GB/s).

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, topcat_1952 said:

Flying now. All seems to be working except the Up/Down rocker to control the IAS.

true. you can assign a joystick button or another button device, that's how I solved the problem. and that works. it is just the missing mouse clicks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, bobcat999 said:

Yes, I believe this was reported by someone else as fixed.

This is from the Carenado Facebook page:

Version 1.1
CARENADO PC12 MSFS RELEASED
-Fixed bug that causes battery draining.
-Fixed weight and balance default loading configuration.
-Fixed GPS approach capability with GP using GTNxi.
-Fixed fuel pumps initial condition.
-Improved IAS indication, corrected for temperature.
-Improved electrical system logic.
-Improved FPS performance.
-Implemented new EHSI display features.
-Implemented fully functional GPU.
-Other minor bug fixes.
  • Upvote 1

System: i7-11700K, ASUS Prime Z590M-PLUS Motherboard, Corsair Vengeance 32 GB DDR4 3200, Gigibyte G750H PSU, Arctic Liquid Freezer ll, ZOTAC GeForce RTX 3080, NVIDIA Drivers 526.98, WD Blue NVMe m2  500GB SSD for Windows 10 Home v21H2, Samsung 1TB 980 NVMe m2 for MSFS, Toshiba 2TB HD for data and other games, ViewSonic XG2705-2K  27" 2560x1440 144hz Monitor,  Thrustmaster Airbus flight stick, Logitech M510 wireless Mouse.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...