Jump to content
Sign in to follow this  
iliasr

SU 14 is ON

Recommended Posts

download via Steam was 1Hr.


10700kf, 3080 nividia, 32gbs 3400mhz, 1,000 watts power, M.2 DVMe !tb, boot, 1tb 7200rpm, storage, windows 10 home

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hate forced updates. I get why they do it but now I have to wait a few days for the dust to settle. Sucks that I can’t fire up my sim and enjoy an evening flight while the servers calm down. 

  • Like 3
  • Upvote 3

Dan

i9-13900K / Asus Maximus Hero Z790 / RTX 4090 FE / G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB DDR5-6400 CL32 / Artic Liquid Freezer II 360 / Samsung 980 PRO SSD 1TB PCIe NVMe M.2 / Samsung 980 PRO SSD 2TB PCIe NVMe M.2 / Samsung 970 EVO Plus SSD 2TB PCIe NVMe M.2 / EVGA 1000W G3, 80+ Gold / Phanteks Eclipse P600S ATX Mid Tower / Arctic P14 PWM Case Fans / LG C2 42 Inch Class 4K OLED TV/Monitor / Windows 11 Pro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Took 5 minutes to update. Steam FTW. 

  • Like 2

AMD Ryzen 9 7950X3D | RTX 4090 | 48GB DDR5 7200 RAM | 4TB M.2 NVMe SSD | Corsair H150i Liquid Cooled | 4K Dell G3223Q G-Sync | Win11 x64 Pro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Made a 30 minute flight in Japan with the upgraded SR22, and there weren't any stutters really, not like there used to be.

Some of my graphics settings had changed, so put them back to what I'm preferring at the moment, and had to restart sim, also did a reboot.

You can tell the sky is a different colour - with a orbx  weather preset in the flight, the browny coloured clouds at the horizon line were much more faint & subtle in colour.😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Claudius_ said:

This slowed down downloading update thread is dedicated to all "it's not ASOBO fault" guys. Happy flying,

It’s not ASOBO’S” fault. They do not operate, and have no control over, the servers which stream MSFS or deliver new content. The servers are Microsoft’s responsibility.

  • Like 3

Jim Barrett

Licensed Airframe & Powerplant Mechanic, Avionics, Electrical & Air Data Systems Specialist. Qualified on: Falcon 900, CRJ-200, Dornier 328-100, Hawker 850XP and 1000, Lear 35, 45, 55 and 60, Gulfstream IV and 550, Embraer 135, Beech Premiere and 400A, MD-80.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My download speed is now about 20mbs which is normal for me so no big whoops.

sp

Edited by Sky_Pilot071

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sky_Pilot071 said:

My download speed is now about 20mbs which is normal for me so no big whoops.

sp

Let's hope it's working, otherwise it's an XP Challenger flight after work for me... 

 

G


Gary Davies aka "Gazzareth"

Simming since 747 on the Acorn Electron

spacer.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, JRBarrett said:

It’s not ASOBO’S” fault. They do not operate, and have no control over, the servers which stream MSFS or deliver new content. The servers are Microsoft’s responsibility.

Here another Catch 22 guy: Asobo made Flight Simulator 2020, but if Flight Simulator doesn't work you can't blame Asobo.

  • Upvote 1

Missing the PMDG DC6 in MSFS 2020 (she's here, but...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just spent a couple of hours in JP Logistics C152, flying along the west coast of Finland and it was absolutly awesome.

The sim looks amazing with the new atmospherics. No problems what so ever.

Got myself into some sketchy icing conditions as well, which made it even more exciting and enjoyable.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I just did a short flight to see the sunset and it looked much better. Somehow everything looked sharper. Not sure why. Also, have they improved the road lighting? It looked better to me.

Perhaps it's all a result of the atmospheric changes but so far I'm very pleased. It all looked so much more natural. Flight sim never looked so good, I must say.

  • Like 6

5800X3D - Strix X570-E - 32GB 3600Mhz DDR4 - ASUS TUF 6900XT- Samsung 980 Pro x2                                                     

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, lwt1971 said:


Yes understood.. all I'm saying is that the fact that it has returned to some *today* on SU14 release day, could be due to the server overload. If it still occurs consistently in 2-3 days then perhaps causes such as telemetry still being in the released SU, or some other issue outside of server overload are in play, and kicking up a fuss would be good. Currently there are some folks reporting they're not seeing it (including on this thread), so that's why probably best to wait a couple of days to eliminate server overload as a cause.
 

I don't see the spinning circle. They fixed it in the last beta build and I was already on it, so there was no update for me.

  • Like 1

Alvega

CPU: AMD 7800X3D | COOLER: Cooler Master MasterLiquid 240L Core ARGB | GPU: RTX 4070 TI Super 16GB OC | Mobo: ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI |
RAM: 32 GB Corsair Vengeance RGB DDR5 6000MHz PC5-48000 2x16GB CL36 | SSDs: WD Black SN770 2TB NVMe SSD (WIN11), WD Black SN850X SSD 2 TB M.2 2280 PCIe Gen4 NVMe (MSFS), Crucial MX500 2TB (Other stuff) | CASE: Forgeon Arcanite ARGB Mesh Tower ATX White | Power Supply: Forgeon Bolt PSU 850W 80+ Gold Full Modular White 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MorrisMinor said:

Have you rebooted your pc after installation? I was in the beta and had that after the last beta update, but a reboot sorted it out.

Yes and it helped. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did SU14 change any settings I need to go back and set?


Dan

i9-13900K / Asus Maximus Hero Z790 / RTX 4090 FE / G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB DDR5-6400 CL32 / Artic Liquid Freezer II 360 / Samsung 980 PRO SSD 1TB PCIe NVMe M.2 / Samsung 980 PRO SSD 2TB PCIe NVMe M.2 / Samsung 970 EVO Plus SSD 2TB PCIe NVMe M.2 / EVGA 1000W G3, 80+ Gold / Phanteks Eclipse P600S ATX Mid Tower / Arctic P14 PWM Case Fans / LG C2 42 Inch Class 4K OLED TV/Monitor / Windows 11 Pro

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, nikolajz1 said:

Ugh looks like moving from Beta to the release deleted my entire game and all the addons...great.

https://flightsimulator.zendesk.com/hc/en-us/articles/360017133940-How-to-install-a-new-update-safely


AMD 7800X3D, Windows 11, Gigabyte X670 AORUS Elite AX Motherboard, 64GB DDR5 G.SKILL Trident Z5 NEO RGB (AMD Expo), RTX 4090,  Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 2 TB PCIe 4.0, Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 1 TB PCIe 4.0, 4K resolution 50" TV @60Hz, HP Reverb G2 VR headset @ 90 Hz, Honeycomb Aeronautical Bravo Throttle Quadrant, be quiet 1000W PSU, Noctua NH-U12S chromax.black air cooler.

60-130 fps. no CPU overclocking.

very nice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...