Sign in to follow this  
Guest kiwiwanabe

757 Cold Weather Starts

Recommended Posts

Hi All,I was starting a flight from KORD and followed the normal cold and dark start methods, but was not able to start the engines. Everything acted normal, but they wouldn't kick in. They would spool back down after reaching approximately 23.1 N2.I did some experimenting: rebooted computer, restarted FS9, all the normal stuff, but engines simply wouldn't start.I then placed the aircraft at an airport with warmer weather; engines started just fine. I then tried several locations some cold, some warm. No problem starting in the warm areas, but no cold weather starts. So, clearly there is a procedure I'm missing.I looked through the documentation, but didn't find anything helpful.Any guidance would be much appreciated....Many thanks,Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Known bug. I think the limit is about -5C, below which they won't start. Only option would be to adjust the temperature while starting, and then set it back after start. Bit of a pain though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for that Phil....A fair weather aircraft she be.....Cheers,-Russ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this