Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

sac601

Oceanic ATC

Recommended Posts

I load some oceanic point in my radar contact like N43W170 and it work fine and load fine except that the ATC alway tell me 601 heavy turn 355 until resume own navigation every 20 second. How can I fixe that?ThanksAl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Al,It sounds like you've missed a waypoint along your route so ATC wants you to go back and fly to it. Remember, you got to fly within 5 miles of an enroute waypoint, and 2nm of a SID waypoint.Flying back to overfly the missed waypoint isn't feasble, so the best thing to do is request the next Direct Waypoint that is ahead of you. Then RC will expect you to fly direct to that waypoint.Also, make sure you're not speed flying at 4x or more. Many of the add-on softwares, including RC, don't handle 4x or more very well.Let us know if these things solve the problem.Subs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually I pass the way point and when the next is a way point like NxxWxx the center always want to send me back to the last way points. I try to ask them for the next way point but it doesn't go. It does that only with N and W. I am copying my flight VHHH to KSFO that I did tomorrow and it did ot again.ThanksAl[flightplan]AppVersion=9.1.40901title=[vasFMC] VHHH to KSFOdescription=VHHH, KSFOtype=IFRroutetype=2cruising_altitude=35000departure_id=VHHH, N22* 18.53', E113* 54.88', +000028.00departure_position=1destination_id=KSFO, N37* 37.14', W122* 22.49', +000013.00departure_name=HONG KONGdestination_name=SAN FRANCISCO INTERNATIONALwaypoint.0=, VHHH, , VHHH, A, N22* 18.53', E113* 54.88', +000028.00,waypoint.1=, ENVAR, , ENVAR, I, N21* 59.50', E117* 30.00', +000000.00,waypoint.2=, MJE, , MJE, V, N34* 7.140', E139* 29.91', +000000.00, A590waypoint.3=, KAGIS, , KAGIS, I, N35* 49.21', E142* 33.81', +000000.00,waypoint.4=, ABETS, , ABETS, I, N35* 59.30', E144* 18.28', +000000.00,waypoint.5=, ETRON, , ETRON, I, N38* 26.05', E150* 29.91', +000000.00,waypoint.6=, N39.00.0/E160.00.0, waypoint.7=, N40.00.0/E170.00.0, waypoint.8=, N41.00.0/E180.00.0, waypoint.9=, N43.00.0/W170.00.0, waypoint.10=, N45.00.0/W160.00.0, waypoint.11=, N45.00.0/W150.00.0, waypoint.12=, N42.00.0/W130.00.0, waypoint.13=, VESPA, , VESPA, I, N40* 37.52', W127* 0.000', +000000.00,waypoint.14=, ENI, , ENI, V, N39* 3.190', W123* 16.45', +000000.00,waypoint.15=, PYE, , PYE, V, N38* 4.790', W122* 52.07', +000000.00,waypoint.16=, KSFO, , KSFO, A, N37* 37.14', W122* 22.49', +000013.00,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al, the ONLY time this has ever happened to me is because I have missed a way point - and it could've been the very first one because my FMC has turned me too quickly, a SID wasn't loaded correctly, or any number of reasons. If you've saved the flight and are reloading it you will have the same problem over and over.Select the farthest waypoint offered to you by RC4 - usually choice 5 on the list of available waypoints. If RC still says you are off course, keep flying and repeat the procedure, selecting the new selection 5 way point. Those selections are coming from your filed flight plan, not your current position, so you'll have to catch your flight plan up to your current position in order to get RC4 to stop nagging you.Hope this helps.


Smooth Skies! -- Chuck B.

 

MACHINE 1:FS2004/WinXP Pro 64, Intel Core 2 Duo E8600 Clocked to 4.35 GHz, Corsair H50, Asus Maximus Formula, 4GB PNY XLR8 DDR2 @1067, ATI 4870 and 4650, WD Raptor 10K RPM 160 GB HD, Seagate 500 mgb 32mgb cache, 2 Analog 2HTGs w/ 3 19" I-INC flat panel monitors 1280x1024x32, and 1 17" at 1280 x 1024, PC Silencer 750 Quad, FSPassengers, FSUPIC, (Payware), WideFS

MACHINE 2: Dell Dimension, P4, WideClient, FDC Live Cockpit, Pro Flight Emulator, Active Sky v6.5

MACHINE 3: ASUS u81A Laptop, Windows 7 (what a joke!), WideClient, FlightSim Commander

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Al,There seems to be some missing info for those Lat/Long waypoints, which would explain why you/RC are having navigational problems at that point.Let me take your plan, and ask the beta team. I'll get back to you....Which planner are you using btw?Subs

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...