Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Engine'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Member Forums
    • Welcome New Members!
    • Help Using the AVSIM Forums
    • Help Creating an AVSIM Account and Logging on to AVSIM
  • AVSIM Fixed Based Operations (FBO)!
    • Hangar Chat
    • Flight Planning
    • Virtual Reality (VR) Hardware and Games
    • Letters to the Editorial Staff of AVSIM
    • All About Us
    • Crash To Desktop (CTD) Forum
    • The Bargain Hunter's Shack
    • Classified Ads | Want Ads | Swap Meet
    • AVSIM's Round the World Race Forum
    • AVSIM Reviews Feedback
    • The File Library General Forum
    • Flight Sim & Aviation User Stories
    • In Memoriam of Tom Allensworth
    • In Memoriam
  • Microsoft Flight Simulator Forums
    • Microsoft Flight Simulator (2020)
    • MS FSX | FSX-SE Forum
    • The Microsoft Flight (2012) Forum
    • The FS2004 (FS9) Forum
    • Flight Simulator Tips and Tricks
    • Shared Cockpits | Multi-Player Forum for FSX | FSX-SE | P3D
    • MS FSX | FSX=SE | P3D Simconnect Forum
    • FSX | P3D Missions Forum - How To
    • FSX/FSX-SE Aircraft and Panel Design Forum - How To
    • FSX | FSX-SE Scenery Design Forum - How To
    • The Paint Shop - The Aircraft Painter's Forum - How To
    • Mesh Scenery Design - How To
    • TTools for MSFS Forum
    • Add On Developer's Forum
    • DX-10 Discussions, Hints and Help
  • The Prepar3D Forums
    • The Prepar3d Forum
    • Prepar3D Tips, Tricks and How To's
  • The X-Plane Forums
    • The X-Plane General Discussions Forum
    • X-Plane Tips and Tricks
  • The IPACS Aerofly Forums
    • IPACS AeroFly FS2
  • Simulator Screen Shots, Real Aviation Photos, & Videos
    • The AVSIM Screen Shots Forum
    • Real Aviation Photos
    • Aviation and Flight Sim Video Forum
  • Hardware & Operating Systems Discussions
    • WIN10 OS Forum
    • WIN8 OS Forum
    • The Win7 OS Forum
    • MOBO | RAM | CPU | HDD | SSD | Desktops | Laptops
    • Monitors | Multi-Monitors | Video Cards | Drivers
    • Hardware Controllers | Joysticks | Drivers
    • Networks | WIFI | Routers | Ethernet | DSL | Cable Modems
  • Commercial Support Forums (Hosted by AVSIM)
    • FS2Crew Support Forum
    • Mindstar Aviation Support Forum
    • The RealityXP Support Forum
    • The Official DX10 Scenery Fixer Support Forum
    • The Multi-Crew Experience (MCE) Support Forum
    • Virtual Avionics Support Forum
    • Lorby-SI Support Forum
    • Pilot2ATC Users Forum
    • The Carenado Support Forum
    • The Alabeo Support Forum
    • Remote CDU for Phone / Tablet Official Support Forum
    • Airline2Sim Support Forum
    • SX Airport Design Forum
    • P3D Tweak Assistant (PTA) and RealismShaderPack
    • The simPlugins Support Forum
    • SimSettingsManager Official Support Forum
    • simFDR General Support Forum
    • Blue Sky Star Simulations Support Forum
    • Capt. PERO Support Forum
    • Flysimware Forum
    • Mid-Atlantic Air Museum Simulations Support
    • FSReborn Series Support Forum
    • Desk Pilot - Shared Cockpits
    • PhotoSim Labs - Bahamas sceneries
    • Fulcrum Simulator Controls
    • The PILOT'S Support Forum
    • Stick and Rudder Studios
  • User-to-User Support Forums
  • Freeware Support Forums
  • Virtual Airlines News and Discussion
  • Home Cockpit Builders
  • Other Civil Aviation Simulators
  • International Language Forums
  • Other Forums

Categories

  • Articles
  • AVSIM News
  • File Library News
  • AVSIM Reviews
    • Hardware
    • Aircraft
    • Scenery
  • Product Announcements & Press Releases
  • What's New @ AVSIM
  • Interviews
  • AVSIM Editorials
  • Guest Editorials
  • Obituaries

Blogs

  • Tom Allensworth's Blog
  • Gaiiden's Scroll
  • Brandon's Box
  • Jess B's X-plane blog thingy
  • Tom_Test's Blog
  • Alpha Floor's Logbook
  • GolfPilot
  • adi518's Blog
  • Chase's Blog
  • The Big Tour
  • Tales of a Wannabe Pilot
  • Farmer Looking Skyward

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


About Me


About Me

Found 4 results

  1. Hello: After install the Voice and buttons with the voice packs everything it was working fine, suddenly the internal and external sounds of P3D v3 stop working, now i have a quiet planes, and silent p3d world, there´s no sound on it so my immersion on the flights is 0. I read diferents kinds of problems on the forums but i cant solve my own: My studio speaker work fine and there´s no problems on W10 and other software My headset (Kingston HiperX Cloud II) work fine and there´s no problems on W10 and other software what can i do? please help : (
  2. Good afternoon / evening folks, This morning I experienced something strange on my 747. First let me note that a few minutes prior to the incident I had run the Operations Center and updated the tool, and also the plane itself through said program. Both updates appeared as a prompt / alert on OC. Don't know if that could have caused an issue as I have never had this before. After updating, I was trying to run a very short flight (load the short stop panel state while parked at a gate, run a preflight, power the plane and perform a traffic pattern). However, after starting the engines as per checklists, they were completely unresponsive. I could see the white "dash" (?) (or I could call it the target thrust indicator?) on the EICAS engine N1 indicator move up and down and also the thrust levers did move physically, but thrust would remain at idle. Tried both with the hardware (Saitek Pro Flight Yoke + 1 Throttle Quadrant) and also with the keyboard (F2/F3) but no thrust change or spool up sound at all. Did I do something wrong or maybe did the update corrupt something? I have to admit though that I did not restart the simulator and try again because I was about to leave for work, will try once I get back home. I also tried searching on forums to avoid a double post but didn't find this same scenario, so even if it ends up being a silly mistake by myself or a possible bug, it could help anyone who might experience this in the future. Thanks in advance! Regards,
  3. Hi Yesterday I've tried to run-up the engines on the DC-6 step-by-step by the manual (chapter 3.2 from the expanded check list). All went well until step number 6c (page 206 of the POH): My engines were running at about 1600RPM in high RPM (P-Lever full forward position) when I pushed in the feathering switch for number 1 engine (switch #46 on page 27 in the POH). Immediately after I've pushed in the feathering switch, the engine had shut down. The prop was indeed in feathering-position, but the engine wasn't running anymore. I tried the same with engine number 2, by first pushing in the feathering switch and then immediately pulling it fully out again. but I got the same result. The next step in the manual would be a prop feathering check, where there should be a drop in 200 to 300 RPM. In my sim though, the drop was 1600 RPM and the engine stopped. Am I doing something wrong, or is this a bug or a limitation by the flightsim itself? I'm using Windows 10, Prepar3d v4.
  4. I've searched this forum for some solution to this problem and tried all of the suggestions as follows: 1. Press the Q button twice 2. Adjust the sound options in FSX ... I've placed all sounds at 32 and the engine sounds to 100 3. PMDG Sounds options are Master Vol 100, Controls 100, Ambience 70, Warnings 100, GPWS/TCAS 50, Gnd Comms 50, External 100 4. There was a site out there that allows me to test my speakers when I press the left arrow button sound comes out of the left speaker and the right arrow button sound comes out of the right speaker so the stereo setup at the computer level is working properly. 5. I've tried different liveries and finished with the PMDG default livery ... same problem Finally, when I turn my "head" so that my "ear" is pointing back to the engine (either right or left) the spooling of the engine sounds perfect ... when I center my vision to the front the engine sounds cancel out and it sounds like a hair drier again ... no engine sounds. If I'm correct I also remember hearing some tire noises when rolling down the runway but I cannot remember for sure ... but that sound is gone too. Anyone have any suggestions? And, no, I'm not going to install the latest update (where I have to uninstall and then reinstall) unless a PMDG Tech Support personnel says that will fix the problem. Thanks to all! C. T. Blankenship
×
×
  • Create New...