Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'troubleshooting'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Member Forums
    • Welcome New Members!
    • Help Using the AVSIM Forums
    • Help Creating an AVSIM Account and Logging on to AVSIM
  • AVSIM Fixed Based Operations (FBO)!
    • Hangar Chat
    • Flight Planning
    • Virtual Reality (VR) Hardware and Games
    • Letters to the Editorial Staff of AVSIM
    • All About Us
    • Crash To Desktop (CTD) Forum
    • The Bargain Hunter's Shack
    • Classified Ads | Want Ads | Swap Meet
    • AVSIM's Round the World Race Forum
    • AVSIM Reviews Feedback
    • Flight Sim & Aviation User Stories
    • In Memoriam of Tom Allensworth
    • In Memoriam
  • Microsoft Flight Simulator Forums
    • Microsoft Flight Simulator (2020)
    • MS FSX | FSX-SE Forum
    • The Microsoft Flight (2012) Forum
    • The FS2004 (FS9) Forum
    • Flight Simulator Tips and Tricks
    • Shared Cockpits | Multi-Player Forum for FSX | FSX-SE | P3D
    • MS FSX | FSX=SE | P3D Simconnect Forum
    • FSX | P3D Missions Forum - How To
    • FSX/FSX-SE Aircraft and Panel Design Forum - How To
    • FSX | FSX-SE Scenery Design Forum - How To
    • The Paint Shop - The Aircraft Painter's Forum - How To
    • Mesh Scenery Design - How To
    • TTools for MSFS Forum
    • Add On Developer's Forum
    • DX-10 Discussions, Hints and Help
  • The Prepar3D Forums
    • The Prepar3d Forum
    • Prepar3D Tips, Tricks and How To's
  • The X-Plane Forums
    • The X-Plane General Discussions Forum
    • X-Plane Tips and Tricks
  • The IPACS Aerofly Forums
    • IPACS AeroFly FS2
  • Helicopter and Rotor Head Forum
    • Rotor Head Archive
    • Rotary Winged & Helicopter Flying
  • Simulator Screen Shots, Real Aviation Photos, & Videos
    • The AVSIM Screen Shots Forum
    • Real Aviation Photos
    • Aviation and Flight Sim Video Forum
  • Hardware & Operating Systems Discussions
    • WIN11 OS Forum
    • WIN10 OS Forum
    • WIN8 OS Forum
    • The Win7 OS Forum
    • System Hardware: PC | MOBO | RAM | CPU | HDD | SSD | PSU etc
    • Video Hardware: Monitors | Multi-Monitors | Video Cards | Drivers etc
    • Hardware Controllers: Joysticks/Yokes | Throttle Quads | Rudder Pedals | Drivers etc
    • Networks | WIFI | Routers | Ethernet | DSL | Cable Modems
  • Commercial Support Forums (Hosted by AVSIM)
    • FS2Crew Support Forum
    • Mindstar Aviation Support Forum
    • The RealityXP Support Forum
    • The Official DX10 Scenery Fixer Support Forum
    • The Multi-Crew Experience (MCE) Support Forum
    • Lorby-SI Support Forum
    • Pilot2ATC Users Forum
    • The Carenado Support Forum
    • The Alabeo Support Forum
    • Aviasoft Remote CDU for Phone / Tablet Official Support Forum
    • Airline2Sim Support Forum
    • SX Airport Design Forum
    • SimSettingsManager Official Support Forum
    • simFDR General Support Forum
    • Blue Sky Star Simulations Support Forum
    • Capt. PERO Support Forum
    • Flysimware Forum
    • Mid-Atlantic Air Museum Simulations Support
    • Desk Pilot - Shared Cockpits
    • PhotoSim Labs - Bahamas sceneries
    • Fulcrum Simulator Controls
    • The PILOT'S Support Forum
    • Stick and Rudder Studios
    • Honeycomb Aeronautical
    • SimFly Pad Support Forum
  • User-to-User Support Forums
  • Freeware Support Forums
  • Virtual Airlines News and Discussion
  • Home Cockpit Builders
  • Other Aviation Simulators
  • International Language Forums
  • Other Forums

Categories

  • Articles
  • AVSIM News
  • File Library News
  • AVSIM Reviews
    • Hardware
    • Aircraft
    • Scenery
  • Product Announcements & Press Releases
  • What's New @ AVSIM
  • Interviews
  • AVSIM Editorials
  • Guest Editorials
  • Obituaries

Categories

  • New Features
  • Other

Categories

  • AVSIM Publications

Blogs

  • Tom Allensworth's Blog
  • Gaiiden's Scroll
  • Brandon's Blog
  • Jess B's X-plane blog thingy
  • Tom_Test's Blog
  • Alpha Floor's Logbook
  • GolfPilot
  • adi518's Blog
  • Chase's Blog
  • The Big Tour
  • Tales of a Wannabe Pilot
  • Farmer Looking Skyward

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


About Me


About Me

Found 10 results

  1. Hello I have just installed the Sp1 for the 777 and purchased and installed the 300ER expansion. I performed a test flight around my Fly Tampa Dubai International airport pay ware scenery. When I do this I use the FMC to calculate my V speeds and trim. In order to obtain the V speeds I make a little route going direct from OMDB to DXB, the local VORDME. When I do this I get the magenta line. When I am given my V speeds from the FMC I notice that the magenta line disappears, upon further inspection it disappears precisely when I enter V2 my problem is, after take off at roughly 1500 feet AGL I lose control of the aircraft and all my screens in the cockpit freeze, altitude, speed and attitude stay the same even though I can see from outside the attitude of the aircraft is changing. The Nav screen also stays the same. No matter what I do I can't deflect the controls at all, there is no AP and AT switched on at all. because of my pitch up attitude the aircraft will typically just stall and fall out of the sky. I must reinforce that the game itself does not freeze at all, only the aircraft. I have also done the same test flight around YMML with ORBX scenery with exactly the same result. I can replicate this event every time I have installed the PMDG 777sp1 and 300ER as advised, following the instructions that have been set. I have also tried reinstalling the 777 and sp1 and the 300ER. I have tested and do not have this problem with the RTM 777
  2. It would be great if s.o. could help me - bought the add-on yesterday, still not able to load it properly - all displays are blank, no switches work, engines running but from the outside look shut off. CFG file checked according to "Introduction". Other add-ons work fine (e.g. Airbus Vol 1 + Vol. 2). Thank you very much. Petr
  3. Hello, I've been trying to solve my problem during the installation with OCI for hours. Everything was going well until the United Airlines 787 was repainted. It keeps crashing between 0% and 100% endlessly until the AIG application closes by itself 1. I did all the procedures in the instruction manual, this never happened to me before 2. I managed to install other airlines, but some really don't work and have the same problem.
  4. Hi there, I purchased MSFS on Steam and for a while it was working fine. I changed CPU from 5600x to 5600g and now it will crash at launch. I uninstalled the sim and tried to reinstall it but I could not even get to the install menu. I went on the xbox app and bought a 1month game pass to download msfs through xbox app and surprisingly it is installing. i would prefer not to update to the latest Bios as everything in this computer works beautifully except this. I also checked and the Bios in the system is good for this CPU after changing it. any suggestions on why its working on one platform and not the other? i wish I had faster internet right about now lol
  5. Just got my PC fixed and had to reinstall FSX off steam. I originally had the Posky 777 installed working flawlessly. However, I've reinstalled the exact same pack (https://www.rikoooo.com/downloads/viewdownload/55/806) and now I'm not getting any messages on the EICAS (see attached picture). Note the parking brake is set, the APU is on, and engine 2 is shut down. Normally there should be a ton of alerts and messages but the section is blank and I have no clue what is missing. I checked all the .gau files are there and any other files people say should be there are there. I've checked a ton of websites and no one either has this issue or knows anything about it except for an old thread on this forum. The only possible lead I have is this from the ReadMe: "Open the dll.xml file and copy the contents then go to FSX-->ConfigData and open the dll.xml Paste what you copied earlier to the bottom of the dll" I've checked that file and nothing is different from the orignal dll.xml file. It can either be the lines for the FMC to work like so: -<Launch.Addon> <Name>jb777 Panel Loader</Name> <Disabled>False</Disabled> <Path>Modules\jb777loader.dll</Path> </Launch.Addon> -<Launch.Addon> <Name>jb777 fmc</Name> <Disabled>False</Disabled> <Path>Modules\jb777_fmc.dll</Path> <DllStartName>module_init</DllStartName> <DllStopName>module_deinit</DllStopName> </Launch.Addon> Simply this or something didn't install properly allowing messages to show on the EICAS. Any help would be greatly appreciated especially because this is such an old game/mod.
  6. Hi all I would like to prevent Chaseplane from automaticly removing ExDok 2 from FSX:SE when I start P3D. It changes EXE.xml and camera definitions. I can fix it easy enough but I think its bad form to change the Unused Simulator. Thanks great product. Im running 0.1.627 Alpa with P3D v3.
  7. This is my first post here, though I have been very deep into FS9 for many years, and usually get help with any issue just by scanning the forums, without need for posting myself, but I haven't seen anything here today about this, soooooo, here goes. I have FS9 on two completely separate XP machines (one in my home office, one on a "purpose-built machine for just FS), and since about two days ago, the real-world weather has been "stuck in time". I've followed all the usual recommendations...I have emptied the temp-internet folders, cleared the internet cache of files and cookies, looked to see if I can access the weather website (fs2k.zone, I can), switched on and off real world weather, even deleted all my old flights and weather from the FS folder. Nothing helps, the weather is still giving me an old weather pattern. I load airports all over the US, and it's still blizzarding in KORD (the real weather has passed to the east), cloudy at KPDX, raining at KSDF, sunny in KBOS (it's really snowing heavily in New England now)....they've all stayed the same for several days, and on both machines, so I know it's not computer-specific issue. Is anyone else experiencing this? If not, suggestions?
  8. Hello all. I'm currently hours into the installation of the flight plans, liveries, and such for the AIG Traffic Manager. The OCI installer was chugging along fine until it encountered United Airlines; in particular the repaint for the 737 MAX 8. As I type this, it appears to be stuck at 0%. I'm somewhat worried to close the application as I've pretty much invested my whole day to let it download and install. I'm appreciative of any feedback and ideas! Here's a screenshot for more context:
  9. Hello folks.. I have a big problem.. When you load up the game, you see Microsoft Flight Simulator X on your screen, right? And after that you have the menu, and that's my problem.. My menu is stuck in the bottom right corner if my screen and I can't move it (okay, only when i go to setting and click in the title settings, then i can move it..) And the only thing I can see is about 1 quarter of the screen. :( And after I clicked on for example missions, it the side bar disappears.. Please help.. Sincerely Tom van de Wetering Oh and for me, re-installing is not an option. This is only a problem on the admin Account, and my other two accounts it is not..
  10. Has anyone come across the problem of the ATC window not opening? I have a hotkey bound and made sure that it wasn't a duplicate. When I go to the bar across the top all options are available except for ATC which is off and grayed out. Maybe something to do with a voice pack? Although I can usually assign the copilot to do ATC and it works fine. Unfortunately this means that I'm not able to get any ground services since it is integrated with the ATC menu. Any help appreciated!
×
×
  • Create New...