Sign in to follow this  
Guest zimmerbz

trying to resolve a problem.......

Recommended Posts

I wrote before about the problem I had when disconnecting AP (after APP mode) on final. The plane would turn to the right. I solved that by not using APP mode and disconnecting the AP early. Yet I seem to have witnessed another problem. When disconnecting the Autothrottle, any movement in my throttle whether it is an increase or decrease in thrust causes me to have a quick jerky yaw-like movement. I notice that the engines are spooling in a synchronized manner too. I then find it hard to get back to a stabilized position. I was stabilized before the AT disconnection. Is there a proper place the throttle position should be when disconnecting so i dont get this? Is there a procedure for disconnection?also at this point i seem to loose a lot of sensitivity in my flight controls. I used to be able to barley move the stick (CH Pro Yoke USB) to get readback on turning prior to this. and now, it is very difficult to get her to move. I will have full right or left inputs on the yoke and it does not reply as it used to when AT was engaged. Any ideas??Brad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this