Sign in to follow this  
Guest sammy

cannot arm autothrottles

Recommended Posts

Hie,I have just purchased PMDG 737/800-900.I cannot arm AT with the 737/800 or 900, whereas it works very well with the 737/600-700 ?Can you help me ?Sammy

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

You should be able to arm the autothrottle if you start your flight with engines on. But, if you're starting from a cold and dark setup, you must make sure you have the generators connected to the APU or Engines. If none are select, you won't be able to engage. Sorry if I've confused you, but it's the best I can explain it. I would suggest opening up the "Cockpit and Systems" and going to page 28 (ground power and bus switching panel). Furthermore, it may be good to download a tutorial (Tim Metzinger's is highly recommended, but its down for a few days)Nick B.Continental Airlines Virtual 737NG Pilothttp://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg--AMD Athlon XP 3200+ @ 2.2 Ghz (Equal to 2.8 ghz)400W Power supply3x 80 mm Case FansSoyo VIA KT600 Dragon PlusnVidia GeForce FX 5200 128 mb2 x 512 PC400100 GB Western DigitalMicrosoft Sidewinder Precision 2

Share this post


Link to post

Same problem here.Engines running ,generators on line. ??? Thanks for any help.Best A/C yet!!Frank Bevard

Share this post


Link to post

Hello,check on the O(verhead) Panel, that your YAW_Damper is in the "ON" position.. occasionally this thinggi switches itself to OFF... hence problem with arming A/T :-)Cheers,Norbert - CLX001www.virtualcargolux.orgpmdg_banner.gif

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this