Sign in to follow this  
Guest

Pro Controller help

Recommended Posts

I joined VATSIM and I am still experimenting so that I learn as much as possible before trying to fly online.I installed pro-controller and got conected as an observer but I note that I cannot read the text around airplanes. I tried to change fonts and colours but still cannot read it properly. Is there a way to do this. Currently I am using a dial up connection. I am able to connect through cable but I have to go through a NAT computer, is it possible to connect that way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Please note that I can see the aircraft labels but the text is unreadable. Actually I can see some sort of text with a circle around it which is moving, I assume this shows the airplane position. If I try to change the font and colour under the BRITE options it changes accordingly. Also if I find the right place in this circle and click with the mouse I get the flight plan and other details for the aircraft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to get this with my old GF256 graphics card. Haven't seen it in a while so a change in either card and/or drivers has fixed it for me.One thing you can try is; start Pro Controller, switch to the desktop and change resolution. Then switch back to PC. This can correct the problem with the text.I'm using NAT through a Cisco router and it all works fine.Andrew Luck18 miles SW EGSH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Andrew, it seems that if I go to the display settings, just change from 32 bit colour to 16 bit colour or vice versa clears the problem. It seems that I have to do this all the time.I encountered few other problems, pointer errors and also if I zoom to much I get another error but I can live with both. It is very impressive as I use procontroller with Roger Wilco so I have the whole picture.Many thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad I could help. You haven't said which graphics card you're using but a switch to a GF4-4400 sorted things at this end. Drivers are revision 28.32Andrew Luck18 miles SW EGSH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this