Sign in to follow this  
Guest

problem with landing

Recommended Posts

Since a couple of days I have a problem with landing. As soon as the plane touches the runway, it's increasing power (automatically) and does not want to stop even if I press F1.Hope that some of you have a suggestion!Thanks in advancewillem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

What aircraft are you using?Ryan-Flightpro08 :-cool VATSIM Pilot/ControllerZLA ARTCC Senior Controller (C-3)ASRC (Advanced Simulated Radar Client) Beta Tester-----------------------------My "Home Made" System Specs:Intel Pentium 4 2.2GHz ProcessorTurbo Gamer ATX Mid-Tower with 420W Power SupplyEPoX 4G4A Motherboard with Intel 845G ChipsetVisiontek XTASY GeForce4 128MB Ti4600 (Det 30.82 Drivers)512MB PC2100 DDR RAM40GB Matrox 7200RPM Hard DriveWindows XP Home Edition SP1*No CPU or GPU Overclocking*3dMark2001SE Score: 11298-----------------------------Click Here to Download my American Eagle POSKY CRJ-200!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is happening with every plane from standard to commercialThankswillem

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to disconnect the autothrottle beofre the landing unless you have an advanced aircraft like PIC that can do a realistic autolanding complete with automatic throttle up until landing when the reverse thrust is automatically deployed. Unfortunately, the default MS and other autopilots can't do this so the autothrottle must be switched off just before the landing. I like to switch the whole autoflight system off at around 200 AGL. Doing this should fix your problem.Cheers,Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this