Sign in to follow this  
Guest

THROTTLES STUCK ON

Recommended Posts

Hi,I have developed a fault whereby the throttles are stuck in the quarter on position and always return to that setting, i,e willnot return to zero. Has anyone any idea how I can resolve thisissue please?? The only time they work correctly is when the auto speed setting is deployed. any ideas would be greatly appreciatedYoursJohn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Maybe too elementary - but 1st suggestion would be to recheck your joystick calibration - and make sure your throttle axis reads -zero- in the range of motion, bottom end. I've had my joystick lose calibration before, not recently, but calibraions will often override default start-up settings in FS - as soon as you move any axis on the joystick. Hope that helps.More advanced question for you - have you been playing with any aircraft ".cfg" files ? In those files are the aircraft ranges for throttle - if you were chnaging something there - you could have lost the proper "idle" setting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for responding which is very appreciated. You were right,I checked the joystick calibration and found the fault. Thanks forthe tip. YoursJohn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this