Sign in to follow this  
Alfredo839

Cessna Autopilot strange behaviour

Recommended Posts

Hi all,

I'm quite new on the forum so, first of all, let me write a couple of lines of presentation.

My Name is Alfredo, I'm from Italy, I'm 48 and since 2011 I hold a PPL in the real world .

 

I'm new to xplane, I just bought the 10.0 global version, anyway I'm quite familiar with FlightSimulator X.

 

After few hours of flight using the Cessna C172 in Xplane, where I used the autopilot with no problem at all, now I'm not anymore able to engagé the HDG mode.

 

If I click on HDG nothing happen or maybe it get lighted for few milliseconds and immediately turn off.

If I do the same while Xplane is paused, seems all fine and the HDG indicator is lighted, but when I remove the pause, HDG light switches off.

 

If I engage the autopilot the plane turn viloently to the right loosing the asset and, if no action is taken, it crash to the ground in few second or a minute depending obviously by the altitude.

 

Do you have any idea about the cause of this strange behaviour?

 

Thanks in advance for any info.

 

Ciao.

 

Alfredo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this