Sign in to follow this  
mfkillen

VoxPop Server crashing

Recommended Posts

Sorry if this has been posted prior but I can't seem to find exactly the same issue. I recently installed the VoxATC X is 6.49 and wanted to add the new voices voxpop voice for more selection. I installed the VoxPopbase 

and everytime I run it it crashes. Now /im assuming it needs to run to use the voices as thats what I've seemed to have read so far with individuals not getting the voices to work.. Any suggestions would be appreciated

 

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Sorry if this has been posted prior but I can't seem to find exactly the same issue. I recently installed the VoxATC X is 6.49 and wanted to add the new voices voxpop voice for more selection. I installed the VoxPopbase 

and everytime I run it it crashes. Now /im assuming it needs to run to use the voices as thats what I've seemed to have read so far with individuals not getting the voices to work.. Any suggestions would be appreciated

 

Mark

 

You do NOT need to manually run VoxPopBase after installing it.

 

In a nutshell, you simply do the following:

 

1. Install VoxATC

2. Install VoxPopBase

3. Install all voices you want to use

4. Run VoxATC Voice Configuration and setup the voices you want to use.

 

That's it. Once you start FSX/P3D and Enable VoxATC, the program will start the VoxPopServer and load all voices into memory.

 

The reason why VoxPopServer is executable as a standalone app, is so that you can pre-load all voices into memory before running FSX/P3D and thus speeding up the VoxATC setup when enabling it. Only issue is that VoxPopServer is buggy and it will not always run correctly when executed manually, so it's best to just let the VoxATC program load it when you enable it.

 

Hope that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. I'll try uninstalling the voices and then the base and then reinstall as you suggest, I'll let you know how it goes, thank you again..

 

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey again.. Did what you said and still not working. Can you tell me where these load to or where to look if they even went to the right directory

 

 

 

Thanks

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

What exactly isn't working? When are you getting the error and what does it say?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No error message but when I go to Voice configuration and click on a voice say Voxpop female 1 I don't hear it. The only voice I heard is MS Anne. Same goes for all other voices.

 

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this