Jump to content

Sign in to follow this  
John_Cillis

Help, Sharp horizon and grey Autogen in fog

Recommended Posts

Guest DavidBusDriver24

Erm the subject title is the main problem I am having, while using FS2004 with a Radeon 9700 (I Think!), didnt seem to have any problems until installing FSSkyWorld and Soft Horizons, since then it has gone very sharp, and in low visibility the terrain ends abruptly with no shading , and all autogen and rwy/taxi textures go a very light grey! Also getting a lot of flickering on buildings and aircraftIs this a driver or settings problem, if someone can answer that would be a great help.Best Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soft Horizons is just a slightly modified set of bitmaps--it wouldn't cause the problem. FSSkyworld has more to it, but it also shouldn't cause any issues. I somewhat recall an issue with fog table emulation in Radeon Cards, but I don't know the solution, other than the issue causes the symptoms you describe. It is possible that an improper install of FSSkyworld or Soft Horizons could also cause issues. Last, Soft Horizons is a low bandwidth alternative for other packages and the joining of both could cause unforseen issues.JohnAuthor, Soft Horizons and.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest DavidBusDriver24

Yea, thought that myself and tried replacing the SoftHorizons with FS Standard, and then Uninstalling FS Sky World, just dont want to uninstall FS2004 and reinstall as I have a lot of addons , but would it be possible to keep an old .cfg and then replace the default install scenery cfg with it? Try that possibly as I cant fly in lo-vis, and living in Britain that is rather unrealistic!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest allcott

>Erm the subject title is the main problem I am having, while>using FS2004 with a Radeon 9700 (I Think!), didnt seem to have>any problems until installing FSSkyWorld and Soft Horizons,>since then it has gone very sharp, and in low visibility the>terrain ends abruptly with no shading , and all autogen and>rwy/taxi textures go a very light grey! Also getting a lot of>flickering on buildings and aircraft>>Is this a driver or settings problem, if someone can answer>that would be a great help.>>Best RegardsTry searching on `table fog` and you'll find the post you need!Allcott

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soft Horizons doesn't touch the scenery cfg. It sounds like possibly the env bmps got wiped from where they belong. Please post a screenshot showing the issue and we'll go from there... :)Regards,John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    31%
    $7,835.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...