Sign in to follow this  
Guest King_Ford

ILS into SLLP - Landed in the field before the airport?

Recommended Posts

I was flying the default King Air 350 into SLLP. I intercepted what I thought was the localizer, The autopilot flew me around a little to get on the right heading. The plane starts descending, me figuring I hit the glidescope and was being taken in for a landing (the glidescope indicator was working). Well it turns out that I was never going to make the runway and I tried to land short in the field prior to the runway (probably about 1 mile or so). I ended up crashing (it was too late when I realized what was going on). I reloaded my approach and decided to manually fly it. This time I held it on the correct heading and had the runway in sight. I hit the glidescope at a different point and it guided me in for a good landing.Can anyone help me with why the autopilot would land me short of the runway (I know that it won't autoland, but I usually let the autopilot take me in most of the way), when I can manually fly and everything appears to be working fine? I know this will probably be summed up to pilot error, but I could use some help on this (me and ILS landings aren't getting along very well). Thanks for you help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this