Sign in to follow this  
Guest Lith1um

Beechcraft Kingair 350 Taxiing Problems.

Recommended Posts

Can someone please tell me how to taxi the MS FSX Beechcraft Kingair 350? With other aircraft I just use the throttle. With the Beechcraft as soon as I release the brakes the aircraft moves and gathers speed. I have looked in Help, but no answers. Many thanks.Delta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi matei'm sure this is an old problem.seem to remember someone suggesting editing the model file,as long as you are sure that your throttle is properly calibrated ,there is not a lot you can do.sounds like the idle engine power is set too high.any real world pilot's would confirm that an aircraft doesn't move unless you apply quite a bit of throttle.. cheers steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

This also happens in FS9 with the King Air, and so to help you taxi more easily try reducing the idle speed on the condition levers next to the throttle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks for replies. I have indeed tried reducing the Idle Speed with the Condition Levers, and even the feathering of the props. Only very minimal benefit. Oh well I shall have to wear-out the brakes if I want to use this aircraft.Delta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I start the engines with the props not just feathered, but reversed.I find the brakes will easily hold that way, even the parking brake for the most part.Happens with the KingAir and the cessna 208.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this