Sign in to follow this  
Guest

Formatting Problem With Imagetool

Recommended Posts

HelloSimple question for you experts but cannot find the answer anywhere. I am a bit of a novice to repainting and have tried to amend the paintscheme for my own use on a Project Airbus A320 using Paint Shop Pro 7. After formatting the texture using imagetool so that it appears right in PSP, when I reformat it it shows in Flightsim as shiny metal and doesn't show the painted texture. Can anyone help?Many thanksRossNottingham, England

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It has something to do with the alpha channel, I suggest you get a program called DXTBmp and use that, I cant explain now since I was going to bed :-lolIf i get online tomorrow i will :)Greets out of Holland :-wave, John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply John and greetings to Holland!! :-wave Any further info you can provide would be very helpful.Many thanksRossNottingham, England

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ross;If you're getting shiny metal, the alpha channel may be to dark.When I did shiny painted metal on the Fleet, the alpha channel was a neutral grey, yours may be much darker allowing the metal effect to overpower any paint features.Best:telephile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this