Sign in to follow this  
Guest

Sound Problems

Recommended Posts

I'm having sound problems with FS9 which extend into RC as well. Basically, sound played via FS (ATC/ATIS) and RC are barely audible. I have checked forum posts with sound problems and have checked all things mentioned:CodecsReinstall Media PlayerFresh installation of XP Home (reformat etc)Fresh install of FS9What happens is that I can play the wav files OK in Media Player, but when played through RC (speaker icon on opening page), I hear nothing or it's very, very faint. I have all volume sliders etc set to max, as well as my speaker volume. I have installed the latest drivers I can find for my Realtek AC97 onboard sound.The problem extends to FS in that ATC/ATIS sounds are barely audible despite the above actions. All other FS sounds, and sounds via Windows etc are all OK. My apologies as I posted a similar message in the FS General forum, but as it affects RC as well I thought I'd post it here too.This is a mystery as I've never had a problem like this before, but I thought a fresh format/reinstall would do the trick, but unfortunately not.RegardsDavid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Thanks for your reply Rick.I bit the bullet and purchased a stand-alone sound card and everything is back to normal.The AC97 did work OK with RC3.0 and FS2002 thoughThanksDavid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this