Sign in to follow this  
Guest Meritor

Engin e Startup from Tutorial Flight

Recommended Posts

Following the details in the manual to the letter I seem to be having problems starting up engine 2 - Also engine 1 seems to have a lot of reiginition sequences before firing up (is this normal.Engine 2 will not fire up and I am left to do a auto Cntrl-E start and then reset the overhead to dark before I can continue.If anybody can advise me of my errors Ill be glad to hear.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

These things you have to keep in mind.Make sure you got the APU running and the APU GEN light are out.Open the APU BLEED valve and the packs are both off.If necesary you open the ISOL valve. And all engine fuel pumps are on. (center is only required if it's more then 450KG/1000Pounds is fild.Now start engine number 2 with the GRD start, at 20% N2 fuel control lever to IDLE. Repeat this for engine number 2.Let me know,

Share this post


Link to post

Thanks Ill give it a try and let you know

Share this post


Link to post

Everyhting works fine now - Thanks for your help - I guess I must have had a wrong setting somewhere probably the ISO valves.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this