Jump to content

Sign in to follow this  
gbalean

Radio Panel - Complete Info

Recommended Posts

Hi!When I had come back from a flight from Canberra YSCB to Sydney YSSY after several hours of the plane sitting at the gate with the APU going (oops!), I finally encountered the dredded radio panel problem! :(:( As a result, I postponed my flight, and collected as much data as possible for you.First things first, let's just say that the problem didn't exist until after final of my previous flight, because I switched NAV 1 over to the ILS freq when just turning. The plane was left at the gate under APU power for many (4?) hours and FS was left in the background whilst I looked at various avsim forums, chores etc.When I came back, I set up the MCP and turned Squawkbox and ActiveSky2004 back on, and when it came to tune the Radios, I noticed the problem - NAV and COM panels ONLY not working (ADF, transponder etc are fine). Hearing something about lighting on these forums, I tested the outside lighting, and the Landing lights, RWY turnoff lights and taxi lights all were not functioning. Another point was that this was at night.PANEL SHOThttp://forums.avsim.net/user_files/73751.jpgOVERHEAD SHOThttp://forums.avsim.net/user_files/73753.jpgRADIO PANELhttp://forums.avsim.net/user_files/73754.jpgI toggled the battery switch in the hope that that might solve the problem, to no avail. When I came across the Pneumatics panel, there was NO DUCT PRESSURE, and switching the bleed and pack switches didn't make any warnings / ramair inlet lights come on. The recirculation fans were working (audible). I restarted the APU, which made this panel come back alive. The EGT became lower than before I think. You see for yourself ;)As you can see in these shots, the Fuel Temperature reads 0 as does the cabin temperature.OTHER SHOTS:FMC SHOThttp://forums.avsim.net/user_files/73755.jpgWas any of this useful?? :D Well, I tried. Let me know if you want me to try again. Maybe I'll start and finish a short flight, and monitoring it until it does occur - something tells me if it occurs on one, it occurs on all after a long flight / time being loaded. I encourage a PMDG member strongly to fly, then if it hasn't occured by then to let it sit there as I did :).NOTE: MY NEXT REPLY WILL CONTAIN A SCREENIE FROM WHEN I TURNED THE APU ON AND OFF, FOLLOWED BY WHEN THE ENGINES WERE ON. PROBABLY NOT THAT USEFUL :D ARRGH CAN ONLY FIT 1 MORE!Geoffrey BaleanCanberra, AU (YSCB)http://www.hifisim.com/images/as2004proudsupporter.jpg http://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg"Today is the tomorrow you worried about yesturday. All is well!"Pentium 4 2.4GHZ, P4G8X Deluxe with Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet, 512MB RAM, LG Flatron L1710S 17" LCD, Creative Soundblaster Audigy, Logitech Speakers, CH Yoke & Rudder, Quantum Fireballp AS30.0 - Basically nothing crash hot :)

Share this post


Link to post
http://forums.avsim.net/user_files/73758.jpg;) STILL Air temp & fuel temp is 0Details :) U gotta love em, even if they are useless. As a further note, please add your ideas or just post an 'i concur' message or something here so the PMDG developers at least get to see it (that is if you think any of it IS useful).Geoffrey BaleanCanberra, AU (YSCB)http://www.hifisim.com/images/as2004proudsupporter.jpg http://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg"Today is the tomorrow you worried about yesturday. All is well!"Pentium 4 2.4GHZ, P4G8X Deluxe with Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet, 512MB RAM, LG Flatron L1710S 17" LCD, Creative Soundblaster Audigy, Logitech Speakers, CH Yoke & Rudder, Quantum Fireballp AS30.0 - Basically nothing crash hot :)

Share this post


Link to post

GeoffreyVery useful! And I can see your problem as well...Look at your STANDBY POWER! It's down to 6VAs a work around, check the Extend Battery checkbox in FSUIPC, or start your engines and wait, your generators will start recharging the battery but it will take a while to get to 24V againHope it helps,

Share this post


Link to post
Guest tmetzinger

>Geoffrey>>Very useful! And I can see your problem as well...>Look at your STANDBY POWER! It's down to 6V>>As a work around, check the Extend Battery checkbox in FSUIPC,>or start your engines and wait, your generators will start>recharging the battery but it will take a while to get to 24V>again>>Hope it helps,>>Seems clear to me that the problem is due to FS seeing the battery discharging. Perhaps the problems folks are having relate to a discrepancy between what the PMDG panel shows for generator status (on or off line) and what FS "thinks" the generator status actually is.

Share this post


Link to post
Guest wee_davie_2612

Hey,I've had the lack of duct pressure before along with the lack of cabin temp. Don't know if the radios worked (or lights) or not as this was before I'd seen all these posts about these problems. Cycling the APU had no effect. I could start the engines without trouble (even with no duct pressure). This was from a saved flight (never had any problems loading from saved). I've also got the registered version of FSUIPC and have the battery fix on (need it for other add-on's).Haven't had any problems apart from that time.CheersDavid

Share this post


Link to post

Thanks guys,However I don't have the full FSUIPC (I know, I am not helping Pete Dowson).If I am understanding this correctly, the standby battery is being used or running down because FS still uses it even when the engine gens or APU are in use.Would it be possible that someone with the knowledge / is in the know could create a document outlining the overhead battery test display 'thingie' and what voltages etc are normal for certain situations? I am constantly striving to get more realistic, and that along with manual air conditioning is what I miss out now.By the way, could anyone also email me or post their load configuration for the 800. I don't know how much I can load where and what is normal, so currently it is just default.Geoffrey BaleanCanberra, AU (YSCB)http://www.hifisim.com/images/as2004proudsupporter.jpg http://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg"Today is the tomorrow you worried about yesturday. All is well!"Pentium 4 2.4GHZ, P4G8X Deluxe with Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet, 512MB RAM, LG Flatron L1710S 17" LCD, Creative Soundblaster Audigy, Logitech Speakers, CH Yoke & Rudder, Quantum Fireballp AS30.0 - Basically nothing crash hot :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...