Jump to content

Sign in to follow this  
Guest peetoen

Autothrottle doesn't work in B747 v1.10 ?

Recommended Posts

Guest peetoen

Dear PMDG support,Does the autothrottle not work any more after the update to v1.10?This is what I did:- updated to queen v1.10 via downloaded installer and from intermediateupdate.- setup FMC for VTDB-WSSS @ FL250, all configuration complete and set in the same manner as before the update- activated route- activated FD- armed AT- activated LNAV- activated VNAV- do a takeoff- gear in- activate auto pilot by pressing "CMD"Expected:armed AT should become active to manage thrust following the presetspeeds of the LEGS page and/or VNAV climb/cruise/descent profile.actually observed:AT did not manage thrust neiter in CLB/CRZ/DES.In fact I was able to manually change thethrust (and speed) via the joystick thrust control.To make things clear I attached a screenshot from CRZ phase:Actual KIAS is 315 even though CMD,VNAV,AT,FD are active andCRZ speed was set to 298 prior to take off.- The screenshot shows a stable flight phase, meaning AT did not reduce KIAS to 298.- I toggled the IAS/MACH indicator from blank -> 298. In both situations AT did nothing and thrust could be changed manually.Thank you very much for your help and also for providing us with theupdate.

Share this post


Link to post

Mr/Ms Nameless,Please sign your posts with your real name as per the forum rules. Thanks.Looks like you forgot to activate the TO/GA mode. That will activate the A/T. TO/GA mode is activated with the TO/GA buttons on the throttle levers in the VC or on the screw just to the left of the A/T switch.Hope it helps,


Mats Johansson
PMDG Flight Test Dept
Boeing777_Banner_BetaTeam.jpg

| Asus Z270-A | Intel i5-7600K @ 4.8 GHz OC/H2O | nVidia Geforce GTX 1070 8GB OC/O2|

Share this post


Link to post
Guest peetoen

Dear Mats,I followed your advice on another test flight and AT+VNAV workedperfectly obeying all speed/altitude constraints.So this is how I changed my procedure for success:...- activated LNAV- activated VNAV- press TO/GA ( <-new )- do a takeoff- gear in- activate auto pilot by pressing "CMD"...Thanks alot for the prompt help.Michael Rook

Share this post


Link to post

Michael,Glad it worked.Happy flying,


Mats Johansson
PMDG Flight Test Dept
Boeing777_Banner_BetaTeam.jpg

| Asus Z270-A | Intel i5-7600K @ 4.8 GHz OC/H2O | nVidia Geforce GTX 1070 8GB OC/O2|

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...