Jump to content

Sign in to follow this  
Guest JY415

Autopilot failure!?!?

Recommended Posts

Guest JY415

Not sure what I am doing wrong, but I suddenly can't see to be able to get the autopilot to come on???I had to do a reinstall of FS9.1 and after reinstalling my 737 I tried a quick flight. It worked fine before but now everytime I hit the autopilot button I get the noise you get when you hit the disengage button and the FMC alert far left A/P light comes on in red.I am sure this is something really silly but cannot figure what I am doing wrong.Please help someone this is driving me nuts!CheersGraham

Share this post


Link to post
Guest JY415

Still here waiting for some help. Has no one got any idea on my problem?Tried reinstalling my 737 (got that desprerate) but still autopilot won't stay on. As soon as you click the autopilot button, you hear that horn sound you hear when disengaging autopilot and it switches off after 1 second.I have flown to various height thinking it could be a height limitation setting but even above 2000ft autopilot won't engage.Never had this problem when I first bought it so what is wrong?Is there a setting somewhere causing this?Thanks for any advice!Graham

Share this post


Link to post

Graham,>Still here waiting for some helpYou could've used the time using the emminent forum search function. Can be found at the top. ;-)>Is there a setting somewhere causing this?Yeah. If you are following the proper checklists and flows during pre-flight you shouldn't see this problem. ;-)You need to make sure your engine driven generators are online. Without them the A/T will fail to arm.Hope it helps,


Mats Johansson
PMDG Flight Test Dept
Boeing777_Banner_BetaTeam.jpg

| Asus Z270-A | Intel i5-7600K @ 4.8 GHz OC/H2O | nVidia Geforce GTX 1070 8GB OC/O2|

Share this post


Link to post
Guest JY415

Hi MatsI did reply to you here but it doesn't seem to have showed up, so if you see two replies forgive me!I did do a search but couldn't find my problem.Anyway have restarted with a fresh situation and all if ok now, so something must have been turned off when I saved the situation.Thanks so much for you help!A very happy pilot :-)CheersGraham

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...