Sign in to follow this  
Guest

Engine Shutdown After Loading...

Recommended Posts

Hi Folks,I know this has been covered before, but I can't locate the fix for this.Started a flight in the Baron 58, but shortly after the the flight loads the engines shut down and I can't restart them.Could someone point me in the direction of the fix.Cheers in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It could be several things; 1) If you are in a high altitude enviroment, you need to lean the engine before trying to start; 2) If you are using FSUIPC, calibrated your joystick with a throttle detent, you need to move the throttle slightly above the detent so negative numbers are not sent to the computer via FSUIPC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also Temperature has an effect.... engines may shut down if the outside temp is around 80 degrees. Just a tad of throttle will stop the engine stalling. :-)Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys. Shortly after I posted I did lean the fuel and all was ok.Todays lesson- Always check the alt of the airport your flying from.DOH!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this