Jump to content

Sign in to follow this  
Guest Bjorn Ghezzi

TO/GA switch and CTD...

Recommended Posts

Guest Bjorn Ghezzi

...Hello guys,I am posting this just to see if PMDG or others can reproduce it and eventually take it into account and look into it...but it's not a real biggie(at least for me),although I believe it is worth investigating. During the rollout phase after landing, I wanted to cancel the A/T disconnect caution on the EICAS...and usually this can be done by RIGHT-clicking the TO/GA switch on the panel again. On two occasions I accidentally LEFT-clicked the TO/GA switch during the rollout and this caused a CTD after an initial freeze/lockup of FS9 with a windows error reporting window popping up.It's fine left-clicking to activate the TO/GA on take off or go-around in the air as per normal procedures, but if u do it on rollout after landing it crashes FS9.Any info or news on it would be appreciated...maybe it's just me/system dependant..or maybe this could be the cause of some CTDs reported, which seemingly had no explanation.Best regards,Bjornwww.stevens-va.de

Share this post


Link to post
Guest Bjorn Ghezzi

Just to update on this.Yesterday I was flying circuits at EDDK and decided to go-around, as I clicked the TO/GA switch I had a CTD. A few hours before I executed a go-around on final to the same airport after a 6 hour flight and had no problem. It seems to be random.I am puzzled since I never experienced this before. I have a basic FS9.1 installation with no add-ons whatsoever except the PMDG 737NG package (600-900) and the 747-400/400F.Any suggestions would be greatly appreciated.Thanks,Bjornwww.stevens-va.de

Share this post


Link to post

Bj


Mats Johansson
PMDG Flight Test Dept
Boeing777_Banner_BetaTeam.jpg

| Asus Z270-A | Intel i5-7600K @ 4.8 GHz OC/H2O | nVidia Geforce GTX 1070 8GB OC/O2|

Share this post


Link to post
Guest Bjorn Ghezzi

Hi Mats,today I flew for a few hours, circuits around EDDK, then down to EDDF and executed go-arounds without any problems. I even left-clicked the TO/GA switch on the ground after landing and nothing happened. I wonder what was wrong or when/why it happens, if something specific triggers it.Anyway I will keep an eye on it and try to close FS and re-open it and attempt again...if I stumble across it again I will eventually uninstall and re-install the 744.Thanks,Bjorn

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...