Sign in to follow this  
Guest timothyj67

flt lvl 323 and apilot went wacko

Recommended Posts

I was flying smoothly out of Tokyo and at 32300 feet my autothrottle went off and I started to descend...I have Lnav and Vnav on and ap on..I was on course and the plane didnt want to climb back to 32300 it was the 747-400 by PMDGAnyone else have Autopilot errors?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yes today!I was out of KSFO on the SHORE1.SAC SID for FL330. OPT CRZ LVL was fl327.THR REF and VNAV SPD were green. When reaching FL330 SPD & VNAV PTH became green, but the aircraft didn't stop climbing! I manually switched to V/S and brought it back to fl330 where I enganged VNAV again. From then the aircraft held the FL.Strange. Never encountered such problems before.@lex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I've had the rare glitch like that. They will likely never get fixed, since there is no known repro case... :(However, in your case, the correct thing to do would be to press VNAV again - an A/T mode will be auto-selected.- Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah yeah, thats the curse of complex systems/programms, the more complex they get, the harder it becomes to explain and find problems

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this