Jump to content

Sign in to follow this  
Guest

Only able to achive 99%N1 with 757 PIC

Recommended Posts

Guest

John KamphausHello everyone. I have a question. I an using Mike's 757 PIC merge and the N1 wont go past 99%. Is it supposed to be like that? Or is something wrong? Could somebody please help with this? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The autothrottle system is calibrated for the flight model that came with PIC. It will not be able to achieve the same engine settings unless the engine tables in the 757 air file are the same. The performance prediction and engine control in the sim is tied to that flight model. You aren't going to get correct performance with another flight model, particularly one for a different aircraft.Regards,Wade

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I would assume that a fix will not be provided by the PIC767 team.Best to ask your question of the person who created the files causing the problem....this forum is for PIC767 users using the PIC767, developed by the PIC767 Team (formerly known as). Maybe Mr. Toussant can help? The problem you have is not a PIC767 problem.Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

i have a prob at high altitudes while climbingwhen i get around fl300 climbing 500ft a minute i start to loose airspeed. and N1 only will go 93%.Happy Flying-Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...