Sign in to follow this  
Guest Fortress

Help...Engine revs at startup....why?

Recommended Posts

Lately, I've encountered a wierd situation that I've never had before. It seems that when I start MSFS and go to my default airport (or even if I select another plane or location at INITIAL startup), my engine and throttle start to accelerate and rev up. I have to touch a button on the joystick or change views or something to get it to calm down. I've tried re-initializing my default set up with the Cessna, but it still happens. What's causing this and how can I go back to my simple engine idle at startup? Stan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have been having this problem since I bought my new Saitek 3d Force Joystick, What are you using, could it be An fsuipc problem?andyky

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've owned a Saitek 3D Force J/S for some time now, and also have this problem. Can't say it's an artefact of the Saitek 'stick though - this problem is only a very recent thing for me. Could be FSUIPC I suppose. Cheers,Paulhttp://www.strontiumdog.plus.com/sbird.jpgOfficially licenced by British Airways plc for use of name and logo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes.This has never happened to me in all the years I've been flying this software. It just might be FSUIPC in some weird way. Stan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this