Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest Winston

Weather.dll is crashing my FS9!

Recommended Posts

Hello everyone,Recently I tried to reinstall some PMDG products that didn't go too well. I removed the products, but since that I can't get back into Flight Sim 9 as it crashes just after the caption says "loading weather" during startup. After that, Windows produces an error report that says that there was a fault in Weather.dll. I've gone to the installation disks and replaced the module, but this has not solved the problem. Can anyone tell me what I can try, or if they have run into this problem?Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hello everyone,Recently I tried to reinstall some PMDG products that didn't go too well. I removed the products, but since that I can't get back into Flight Sim 9 as it crashes just after the caption says "loading weather" during startup. After that, Windows produces an error report that says that there was a fault in Weather.dll. I've gone to the installation disks and replaced the module, but this has not solved the problem. Can anyone tell me what I can try, or if they have run into this problem?Thanks!
Why dont you try at the PMDG forum? they may be able to help you more with Installation problems http://forums1.avsim.net/index.php?showforum=136Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,If it is happening at 71% then you need to change your Render to Texture the opposite of the way it is now.If you can't get FS04 to load, the you can edit your FS9.cfg file. There is a RendertoTexture line. if it a zero make it a one. If it is a one make it a zero. Save the file and then try to run FS.Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks very much for your replies gents! Jim, I went into fs9.cfg but there was no such line listed ( I did a "Find"). Could that be my problem, and if so, could I insert that line myself ?If I can insert it, under which heading should I do it?Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Look under the Display Device portion of your .cfg file. It should read RenderToTexture.Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,This is all I found:[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce 7600 GS .0]Mode=1440x900x32TriLinear=1AntiAlias=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

RenderToTexture
Aswell I don't have this in the FS9.CFG
[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce4 Ti 4600 www.TweaksRUs.com XTreme-G.0]Mode=1280x1024x32TextureAGP=0PanelAsTexture=0TriLinear=1
I don't remember had seen this string in any FS9.CFG I had.Seem's to me .. it's not a default FS9.CFG entry.Any others can confirm ?Regards.bye.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is from an untouched CFGStraight off the laptop i use for testing onlyMark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

This is from an untouched CFG
LOL ..Of course it's there also in my FS2004 game ... but that's is not expected to search when some tell Render To Texture in the FS9.CFGSure this parameter must be in the FS9.CFG ... but the string (text) must certainly be different than Render To Texture ....EDITED:
The easiest way to change it is in the Settings as Mark suggests above.
The question here is to change this valor of this parameter in the FS9.CFG when you are not more able to start the game ...
If Render To Texture is set to the default (and I don't rmember which that is), then it will not necessarily appear in the config file
And I have test some changes and checked the FS9.CFG and nothing appeared about "Render To Texture" in the FS9.CFGAnyways methink .. this parameter is not related with the OP problem.Regards.bye.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks very much for your replies gents! Jim, I went into fs9.cfg but there was no such line listed ( I did a "Find"). Could that be my problem, and if so, could I insert that line myself ?If I can insert it, under which heading should I do it?Thanks!
If Render To Texture is set to the default (and I don't rmember which that is), then it will not necessarily appear in the config file. The easiest way to change it is in the Settings as Mark suggests above.R-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I had a similar problem with Weather crashing FS9. It turns out it was the WX stationlist that was corrupt ( using real world weather), I deleted the file from the Weather folder. Upon restart FS9 rebuilds it and all was well again.You could try this if you have run out of ideas. Regards Nic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all for your gracious replies. After some rather exasperating and fruitless attempts to solve this problem, it looks like regrettably I have to reinstall FS9. (Sigh...groan...we're talking days of work here...ah well....)Thanks again guys!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you all for your gracious replies. After some rather exasperating and fruitless attempts to solve this problem, it looks like regrettably I have to reinstall FS9. (Sigh...groan...we're talking days of work here...ah well....)Thanks again guys!
There is no way I would do a complete re install for the sake of one DLL !!!Give yourself one day of searching , remove your FS9 cfg, anything , but leave a re install as a last resort !!EDIT do you run AS 6.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Mark, Thanks for your encouragement! I do run AS 6.5.One of the reasons I wanted to do a reinstall was because I'm now seeing a phenomenon where some of the buildings are appearing as white featureless silhouettes.I don't know why or how all this is related, but I thought I'd fix everything with a completely new install.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Mark, Thanks for your encouragement! I do run AS 6.5.One of the reasons I wanted to do a reinstall was because I'm now seeing a phenomenon where some of the buildings are appearing as white featureless silhouettes.I don't know why or how all this is related, but I thought I'd fix everything with a completely new install.
Well if you are happy to re install then go for it , we all learn as we progress and each install becomes better than the last!!Have fun :( Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Mark, Thanks for your encouragement! I do run AS 6.5.One of the reasons I wanted to do a reinstall was because I'm now seeing a phenomenon where some of the buildings are appearing as white featureless silhouettes.I don't know why or how all this is related, but I thought I'd fix everything with a completely new install.
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=240702

Share this post


Link to post
Share on other sites

el_kab0ng,This is getting weirder by the minute. The products from PMDG I tried to reinstall were the Beech 1900C and D, and all of the 737 NG's (all ligitimately owned). You mean I have to go through all of this because of something in their files??!! This is insane! I tried the fix and thank God it worked. Now I'm scared to try and reinstall products I own legitimately. That's wrong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Winston,I own ALL PMDG products and have absolutely never had any problems with anything of this. I can bet my right hand that all these problems on the forums come from people who try to install pirated products. A punishment well deserved.You only have to fear if you tried to install not legally owned PMDG products, as they are well protected.And btw. the products you mentioned are earlier products, I think they hardly have some protection as installers don't ask for serial or anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
el_kab0ng,This is getting weirder by the minute. The products from PMDG I tried to reinstall were the Beech 1900C and D, and all of the 737 NG's (all ligitimately owned). You mean I have to go through all of this because of something in their files??!! This is insane! I tried the fix and thank God it worked. Now I'm scared to try and reinstall products I own legitimately. That's wrong!
Glad I could help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glad I could help.
Why don't you guys with intall problems post on the PMDG forum and ask for advice or explanation?If your copy's legit then I'm certain they'll fix/help ASAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
el_kab0ng,This is getting weirder by the minute. The products from PMDG I tried to reinstall were the Beech 1900C and D, and all of the 737 NG's (all ligitimately owned). You mean I have to go through all of this because of something in their files??!! This is insane! I tried the fix and thank God it worked. Now I'm scared to try and reinstall products I own legitimately. That's wrong!
Hope you were able to copy down my fix for future problems. It looks like the fanatics won out and had my post deleted from the forums.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hope you were able to copy down my fix for future problems. It looks like the fanatics won out and had my post deleted from the forums.
You persistently provoke the "fanatics" on these forums and bringing this stuff upon you. If I were you, I would stop writing about this, as it will only bring you bad things.If FS9 broke because you used pirated stuff, it is >>>your own problem<<<, remember that. I am sure that unfortunately many users use illegal copies, but if something is wrong, they don't ask for support - because they didn't pay for it!While I understand your pain on broken FS9 installation, I also know there are ways to backup whole FS installation, which I'm doing with Symantec Ghost. Usually through tweaking, textures, trying out new things I sometimes f*ck up something, and I can always restore complete FS9 drive. I backup usually every 1-2 weeks. Just a suggestion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is my last word on this. I own every PMDG release except for the 747 and MD11. I never bought those two for personal reasons, so I DON'T HAVE THEM. My problem started when, after some considerable time of disuse, I decided to reinstall my PMDG legitimate products. One failed to install properly and I contacted PMDG with a support request and PROOF OF PURCHASE. They graciously replied with a suggestion which I proceeded to follow. THAT IS WHEN my FS9 began to act up. So let me make this very clear here, as you can see from the above - THIS HAD NOTHING AT ALL TO DO WITH THE PMDG MD11 OR 747.Now, my FS9 has crashed many, many a time before, and for various and sundry reasons, and I have been through the painful process, believe me! So it was nothing new when I saw this one coming again. I merely came to this forum to see if anyone had any ideas, and BINGO, I inadvertently and surprisingly unleash this maelstrom of sh*t.I've been around flight simming for a long time (since Bruce Artwick) and I've been through these forums. I eschew them now for this very reason. There are many good and helpful people on the forums and I'm not knocking them.However, it has been my experience that they (the forums) are usually places of controversy and contention, and some individuals are prone to get up on soap boxes, make assumptions, jump to conclusions, and take sides, and generally cause wars to be fought. All of which serves only to light my short fuse (growing shorter by the day as current events unfold) and the only reason this reply is not full of expletives and generally foul expressions is out of respect for the good people, and also because while I'm here seething and bubbling like a cauldron, and unable to do anything about it, medical people are telling me to calm down otherwise I'M THE ONE THAT WILL PERISH, not the ones WHO LIGHT MY FIRE!!!! Makes sense, so I comply.PS.: I'm grateful that someone tried to help me rescue my FS9, but like hundreds of times before, I'M GOING TO REINSTALL THE DAMN THING ANYWAY AS I ORIGINALLY INTENDED!!!!!There, that's my damn soap box speech.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ask for help and be accused of piracy !! Is that the way it is now Winston good luck with your re install , and if you do ever find out what the problem was be sure to keep it to yourself less you be accused of helping to pirate software !!Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only wonder why such behaviour is only reported through new users and none of old timers... Besides, I reinstalled, recycled, deleted, and again reinstalled PMDG products many many many times. Never heard or saw anything similar.

Ask for help and be accused of piracy !! Is that the way it is now Winston good luck with your re install , and if you do ever find out what the problem was be sure to keep it to yourself less you be accused of helping to pirate software !!Mark
Mark, not at all. And yet, I wonder why to post a help about PMDG product on non-pmdg forum, and additionally something so suspicious... Of course it's going to bring couple of eyebrows up, don't you think?

Share this post


Link to post
Share on other sites