Jump to content

Sign in to follow this  
lotfiopilot

PMDG737/800 WL paint issue

Recommended Posts

Hello there i need your help  :sad:  :sad:  

 

   its first time painting pmdg aircraft i have seen many videos on how to paint and I did exactly the steps but i have a problem when

putting the texture on the aircraft   i seee the bottom of the aircraft at the right and windows at the bottom and here is the picture                       http://prntscr.com/8zjez5  i need help please 

 

Best regards 

lotfiopilot . :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most likely you are using DDS files.

 

During the process they might have been vertically flipped.

 

When you open a DDS file in your paintingprogram it should show up upside down.

 

I am confident a vertical flip will do the trick.


forumlogopaintmod.png

"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

Visit Flybike-Paints

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved thank you so much  :smile:

 

but still have a small problem the texture dont look that nice as i see it on dxtbmp  when i paint it looks great but when i see it on  the aircraft looks a bit foged 

 

thank you so much for your help i apreciate that 

 

Best regards  :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

When a paint looks good on the texturesheet and does not show up properly on the aircraft, it might be due to mipmapping.

Try saving the file again without mipmapping.

 

OR read here:

 

Painting FAQ`s

 

17 : TEXTURE_MAX_LOAD SETTINGS ( or “why high res repaints sometimes show disappointing” )......................Answer 17


forumlogopaintmod.png

"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

Visit Flybike-Paints

Share this post


Link to post
Share on other sites

its max_load1024 on the setting  and what do you mean by mipmaping ??  :smile:

 

mybe because im saving it to targa file and then to DXT5 with DXTbmp    because my invidia pluging on photoshop cant save it and gives me errors.  sould i resolve this error and try saving with Nvidea plug in ??

 

thnnxxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    14%
    $3,645.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...