ranger79

GTN 750 not working correctly with X-Trident Bell 412 (Xplane 11))

Recommended Posts

Hello,

I love using the GTN 750 with GA aircraft and have had no issues, today I picked up the X-Trident Bell 412 helicopter. I tried different settings in the GTN menu, but the helo will not track a GPS signal from the GTN 750. When I disable the GTN 750 an use the default 530 it picks it up with no problem. I tried changing the OBS setting on the 750, etc. Nothing seems to work, the autopilot tries to pick up the track, but fails. Any ideas?

Thanks for any info in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Go to the Bell 412 plugin, open the Options file and make sure "REALITYXP 1" is set.

 

options:-

PANEL_1_X 0.0763
PANEL_1_Y -0.533
PANEL_1_Z -1.97
PANEL_1_PSI 0
PANEL_1_THETA 72.2
AILERON_TRIM_ZERO 0.012754
ELEVATOR_TRIM_ZERO 0.128363
RUDDER_TRIM_ZERO 0
JOY_SAFE_MODE 0
HIDE_GUNS 1
HIDE_PILOT 0
HIDE_COPILOT 1
HIDE_CREW 1
HIDE_PATIENT 1
USE_CUSTOM_THROTTLE 1
CUSTOM_THROTTLE_TYPE 3
ENABLE_SAITEK_PANELS 1
THROTTLE_FORCE_REVERSE 0
COLLECTIVE_FORCE_REVERSE 0
MOD_ON 1
THROTTLE_MAX_OVERRIDE 0
THROTTLE_MIN_OVERRIDE 0
SAS_LEVEL 0
VIEW_TYPE 1000
YAW_GAIN_HDG 0.01
YAW_GAING 0.06
CUSTOM_FAILURES 0
ALT_MODE_REALISTIC 1
3_AXES 0
3_AXES_GAIN 8
REALITYXP 1
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

When we use the GTN750 ILS approach, ILS Glide Slope is really slow and follows the center line of about 1 dot deviation.

Any experiences

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now