Sign in to follow this  
KansasCS

Lighting issue after installing sky force

Recommended Posts

I installed sky force yesterday and while the cloudstructures themselves are good, albeit some odd pancakes once in a while, I am getting serious lighting issues.

i used ENVTEX but I restored the settings and only use it for water surfaces, Gras and airports now. 

The rest, including sky, clouds, sun +glare, is by sf3D.

i also use PTA thopat preset. 

 

Here’s a video illustrating the problem:

 

 

Kind regards

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

This issue is usually related to sky texture files. I am saying that because I did sky texture editing a while ago, and I figured out that this occurs if the bottom two lines of the image are not edited properly (by the developer). Can you try using ENVTEX sky textures and tell us whether you see the same problem?  I bet you won't, because I have been using their textures and experienced no issues. Personally, I can't imagine any other add-on delivering better sky textures than ENVTEX.

Share this post


Link to post

6pNn46y.jpg

OK, so I solved the sky lighting issue(panning changed color) but the cloud colors are still off. Some are randomly shaded while others aren't. cloud clusters randomly look like black and white sheep bunched up, as seen on the left side of the screenshot.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this