Jump to content

Rocky

Sim rate below x1

Recommended Posts

The problem I have with SimConnect is with MSFS, but I am sure it is the same in FSX and P3D:

I am correctly reading the simulation rate as a number, being 1 when the sim runs normal and 2, 4, 8 or more when the time is accelerated. The problem is when the sim rate is set to 0.5 or 0.25 to slow the sim, in that case SimConnect says it is 0 because it is always returned as an integer value. I tired to read it as a float (using SIMCONNECT_DATATYPE_FLOAT32 or SIMCONNECT_DATATYPE_FLOAT64) but it doesn't work.

Any idea to read the value correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    33%
    $8,485.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...