Sign in to follow this  
tgibson

AI aircraft dissapearing before landing

Recommended Posts

Hi all,I noticed some strange things happening to my AI traffic. I have quite a few new FP's, downloaded here from Avsim, and I have removed the fixed arrival time (@ symbol) from these plans because I had trouble with that earlier.The plans are recompiled by Vanderlei Martinelli's Traffic Manager (which includes Traffic Tools). Actually, the plans do work fine, when I open MS TrafficToolbox, I see all aicraft appear as they should do according to the FP's. However, after appearing, after a short while, many large airplanes and some small ones dissapear before landing. It's not happening all the time and not only with certain models, but it happens very often.AIA Boeing 737/747/757/767FSPainter A330/A340/777EvolveIA A318/319/320/321Cruise speeds taken from the Aircraft.cfg files:Boeing=477Airbus=498 (stole the idea from Just Flight Traffic 2005)AFCAD's have plenty of parking spaces available (Cloud 9 Schiphol)Does anyone has got any idea?Many thanks, Bastiaan G.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Bastaan:I had a similar problem. The answer I got was there was no parking spaces for the landing aircraft assigned to the airport. Using 'ACA2005'(freeware prog) you can have that checked by running the scan for errors function. Each aircraft type/airline is checked for the parking space code.Hope this helpsRegardsRick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello RickThanks for the respons, I will try the freeware prog you just mentioned. I'll guess I can get it here at Avsim (?)What turned out to be the problem in your case?Regards, Bastiaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Tom,Thanks for the respons,They are disapperearing in the sky; they do arrive in the TrafficToolbox list as they should but then, a lot of them do simply dissapear. Strangely enough, most of the large airliners.What I'm doing now is check my Flightplans for errors, however I do not expect that to be the problem, since all aircraft succesfully appear as they should. I think it might have something to do with my Schiphol (EHAM) Afcad... However, there is parking space plenty.Thanks anyways,regards Bastiaan>Hi,>>They are disappearing in the sky, or on the ground? If the>latter, then the previous post is correct. Note that there>has to be parking places *large enough to hold the plane*.>>-->Tom Gibson>>Cal Classic Propliner Page: http://www.calclassic.com>>Freeflight Design Shop: http://www.freeflightdesign.com>>Drop by! ___x_x_(")_x_x___

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bastiaan:I had a lot of small errors in my aircraft config files. I also found a lot of airlines did not have the proper parking spaces selected. I found that when my AI traffic is set very high and I speed up the time to taxi out some of the AI traffic ignore my plane and drive right through me. I am working on that now.RegardsRick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rick,It seems that I solved the problem. The problem was indeed the AFCAD file. I used a special AFCAD from Cloud9 which I also modified myself. In this case AI aicraft always use certain runways independant from the wind settings. I think some aircraft wouldn't be allowed to land downwind so they simply dissapear. Now I use the standard EHAM AFCAD and all seems fine. Cloud9 EHAM AFCADS are all disasterous bye the way...regards, Bastiaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this